Skip to main content
  • Trade Republic wordt een van de grootste custodians in Europa, die de hele keten van brokeractiviteiten dekt en HSBC als intermediaire bewaarder vervangt.
  • Uitbreiding van de infrastructuur zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie en automatisering en maakt een snellere lokalisatie en productontwikkeling voor klanten van Trade Republic mogelijk.
  • Europa’s toonaangevende beleggingsplatform heeft tientallen miljoenen euro geïnvesteerd in de bouw van een eigen platform voor effectenafwikkeling
  • Hierdoor wordt het pad geëffend om de komende jaren toonaangevende bank- en beleggingsproducten te combineren met de beste klantervaring en -service.

Trade Republic bereikt de volgende mijlpaal als volwaardige bank en neemt vanaf juni 2024 zelf de effectenafwikkeling in handen. Trade Republic investeert een bedrag van tientallen miljoenen euro in het nieuwe afwikkelingsplatform en de uitbreiding van de eigen bankinfrastructuur. De infrastructuur, die in twee jaar tijd volledig intern is opgebouwd, stelt Trade Republic in staat om alle bewaardiensten zoals corporate actions en dividenden intern aan te verwerken. Klanten in heel Europa zullen profiteren van eenvoudigere processen en aantrekkelijke nieuwe producten, die het bedrijf nu sneller kan ontwikkelen zonder afhankelijk te zijn van andere partijen. Dat effent het pad voor verdere sterke groei en hoogstaande klantervaring en service. 

Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic

“Het opbouwen van onze eigen bewaaractiviteiten om de hele keten van de brokeractiviteiten in eigen handen te hebben, is een belangrijke stap om minder afhankelijk te worden van partners en om sneller nieuwe producten te ontwikkelen voor onze klanten. We zullen hier vooral van profiteren bij de lokalisatie van onze producten in heel Europa”, zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. “We zullen de eerste broker in Europa zijn die op de belangrijkste Europese markten producten kan aanbieden die rekening houden met lokale belastingvereisten.”

Tot nu toe werd de effectenafwikkeling, d.w.z. het formele proces vanaf de invoer van een transactie tot de overdracht en betaling van de effecten, afgehandeld door de HSBC-dochter HTNG als intermediaire bewaarder. Met haar eigen nieuwe bewaarinfrastructuur is Trade Republic rechtstreeks gekoppeld aan de centrale effectenbewaarinstelling Clearstream. De effectenaankopen door nieuwe klanten worden sinds het begin van het jaar steeds vaker rechtstreeks door Trade Republic verwerkt. De migratie van het bestaande klantenbestand van enkele miljoenen klanten was binnen één weekend voltooid.

De internalisering van de effectenactiviteiten is een van de grootste projecten van Trade Republic tot nu toe en maakt deel uit van de algemene strategie om een van de modernste en efficiëntste bankplatformen in Europa op te bouwen. Trade Republic investeert tientallen miljoenen euro in de opbouw van een eigen bewaar- en bankinfrastructuur om de komende jaren het toonaangevende bank- en beleggingsproducten te combineren met de beste klantervaring en service. Met de verdere ontwikkeling van haar eigen operationele bankprocessen positioneert Trade Republic zich ook voor verdere sterke groei in heel Europa. ​

EFI

Author EFI

More posts by EFI