Skip to main content

Union Bancaire Privée (UBP) zag haar nettowinst stijgen met 6,4% tot 223,8 miljoen Zwitserse frank. Dat blijkt uit een persbericht.

De nettowinst van UBP bereikt CHF 223,8 miljoen in 2023, een stijging van 6,4% ten opzichte van CHF 210,4 miljoen in 2022. Het bedrijfsresultaat bedroeg CHF 269.2 miljoen, een stijging van 11.6% ten opzichte van het cijfer van CHF 241.2 miljoen in het voorgaande jaar. De totale inkomsten stegen met 1,1% tot CHF 1,227 miljard. Het beheerd vermogen bedroeg CHF 140.0 miljard en de Tier 1-kapitaalratio van de Bank bedroeg 28,9%.

“Ondanks de negatieve wisselkoerseffecten, waarbij meer dan de helft van ons klantenbestand in dollars is uitgedrukt, hebben we veerkrachtige resultaten behaald die onze capaciteit om internationaal te groeien weerspiegelen. Onze belangrijkste focus blijft om onze klanten, zowel privé als institutioneel, de beste producten en diensten voor beleggingsbeheer over de hele wereld aan te bieden. Met dit in gedachten hebben we in 2023 een aantal nieuwe mensen aangenomen, in Azië en Zwitserland, en hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in onze capaciteiten op het gebied van portefeuillebeheer. Hoewel 2024 volatiel zal blijven, kunnen we vertrouwen op de inzet van onze teams en ons onderscheidende aanbod om onze voetafdruk in onze prioritaire markten te versterken,” stelde Guy de Picciotto, CEO van UBP, in het persbericht.

EFI

Author EFI

More posts by EFI