Skip to main content

Doel: lancering van het project “EMS voor iedereen”, waarbij het aantal EMS-studio’s in België wordt uitgebreid van 27 naar meer dan 100, om de voordelen voor gezondheid en welzijn die lange tijd voorbehouden waren aan topsporters meer in het licht te zetten.

De Belgische scale-up Body Training Studio opent 35% van zijn kapitaal om zijn groeiplan uit te rollen en van een nichemethodologie over te stappen op de ontwikkeling van een mass market. Het bedrijf wil meer dan 80 nieuwe sportzalen openen in België, Spanje en Nederland, waar het al aanwezig is.

Daniel Camus, voormalig profvoetballer in België en Duitsland, is oprichter en CEO van Body Training Studio en beoefent EMS (elektro-myostimulatie) sinds 2001. Eerst als training die specifiek gekoppeld is aan professionele resultaten, daarna als een manier om weer in vorm te komen. Hij was overtuigd van de effectiviteit van EMS op gezondheid en welzijn en opende in 2013 de eerste EMS-kamer in België. Het is nu marktleider in België, leidt een netwerk van een dertigtal bioscopen in drie landen en bereidt zich voor om naar een hogere versnelling te schakelen.

“Ik ben altijd onder de indruk geweest van het feit dat je maar 20 minuten per week EMS nodig hebt om in vorm te blijven (of maximaal drie keer per week voor wie snel resultaat wil). In Duitsland is de praktijk al goed ingeburgerd met ongeveer 3.000 centra, terwijl ze in België nog relatief onbekend is, met slechts 40.000 sportbeoefenaars. Het doel van Body Training Studio is om deze heilzame praktijk toegankelijker te maken voor het grote publiek, omdat het een breed scala aan problemen aanpakt,” zegt Daniel Camus, oprichter en CEO van Body Training Studio.

Photo michel@triptyque.be

20 minuten EMS = 4 uur training

Elektro-myostimulatie gebruikt een elektrische stroom die identiek is aan de stroom die door onze hersenen wordt geproduceerd om de spierfunctie te verbeteren. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen en revalidatiecentra om de spieren van het lichaam te activeren en te reactiveren en wordt veel beoefend door topsporters. Het duurt slechts 20 minuten om de resultaten van 4 uur klassieke training te behalen!

De door Body Training Studio gebruikte methodologie, ontwikkeld in samenwerking met artsen en fysiotherapeuten, zorgt voor optimale resultaten. Je trekt een pak aan met elektroden en riemen voor een korte trainingssessie van 20 minuten onder begeleiding van een sportcoach die gespecialiseerd is in EMS. De spieren die aan het werk zijn, afhankelijk van de oefeningen, ontvangen via de elektroden samentrekkingen die die van de hersenen aanvullen. Hierdoor wordt het gewenste doel 5 tot 6 keer sneller bereikt, omdat het lichaam tot 72 uur na de sessie vet blijft verbranden (vandaar maximaal 3 sessies per week).

EMS helpt je onder andere om snel gewicht te verliezen, je spieren intensiever te trainen, weer in vorm te komen na een bevalling of je houding recht te zetten. En dat alles zonder ook maar één gewicht te tillen – er zijn dus geen contra-indicaties en het is een revolutie voor mensen met rug-, gewrichts-, ligamenten- of peesproblemen.

Photo michel@triptyque.be

Een plan voor snelle groei

Body Training Studio wil zijn huidige 27 locaties in België verviervoudigen tegen 2028. Volgens de schattingen van het bedrijf met betrekking tot de ontwikkeling van de EMS-markt in Europa (het vertegenwoordigt bijvoorbeeld al 30% van de fitnessmarkt in Duitsland), zouden er in België tegen 2028 ongeveer 250 studio’s gewijd aan EMS moeten zijn.

”Met tien jaar ervaring achter de rug, zijn we nu klaar om naar een hogere versnelling te schakelen. EMS breidt zich uit in heel Europa en internationale investeerders hebben belangstelling voor de gezondheids- en welzijnssector, en de laatste jaren specifiek voor EMS. De omstandigheden zijn dus gunstig om ons groeiplan te lanceren en ons te vestigen op plaatsen waar we dat nog niet hebben gedaan,” legt Daniel Camus uit. “We hebben een ultra-efficiënt proces ontwikkeld waardoor we in slechts twee weken een nieuwe studio kunnen openen, en we werken samen met gespecialiseerde winkelvastgoedbedrijven om locaties met een hoog potentieel te identificeren. Om onze ontwikkeling te financieren, stellen we nu 35% van ons kapitaal open voor een aantal investeerders, met een aanzienlijke korting op de aandelenprijs, zodat we snel vooruitgang kunnen boeken.”

Sinds het begin van het jaar heeft Body Training Studio studio’s geopend in Namen en Marbella, en er staan nog meer openingen gepland in Brussel, Dilbeek, Bergen en Luik.

De troeven van Body Training Studio

  • Een reeks flexibele, scherp geprijsde abonnementspakketten, geldig in alle studio’s in België en in het buitenland.
  • Geavanceerde apparatuur: ​ Body Training Studio werkt samen met Miha Bodytec (wereldleider) voor EMS-machines en heeft een productieproject met Joma voor wetsuits (wereldwijd nummer 4 in sportuitrusting).
  • Coaches opgeleid door Body Training Studio in haar academie.
  • Topfaciliteiten, met individuele kleedkamers en douches.
  • Met een app kun je in een oogwenk een sessie boeken in elke studio, en dat op elk moment.
  • De eerste sessie is gratis. Reserveer online: https://www.bodytrainingstudio.be/reservations/
EFI

Author EFI

More posts by EFI