Skip to main content

Penneo’s jaarlijks wederkerende inkomsten groeien met 28% 

Penneo realiseerde 9,5 mio EUR aan jaarlijks wederkerende inkomsten1 (ARR) in 2022, een stijging van 28% in vergelijking met de 7,4 mio EUR die in 2021 werd behaald. In 2022 bereikte Penneo ook een aantal belangrijke mijlpalen, waaronder de notering op de Copenhagen Main Market en de aanvaarding van het bedrijf op de EU Trust List.  

Christian Stendevad, CEO van Penneo

In het afgelopen jaar heeft Penneo solide vooruitgang geboekt bij de schaalvergroting door meer klanten dan ooit tevoren te bedienen en zijn geografische voetafdruk in Europa uit te breiden.  

Penneo behaalde een ARR van 9,5 mio EUR in 2022, wat in lijn is met de aangepaste verwachting van 7,4 mio EUR die in oktober 2022 werd gegeven. Ondertussen behield het bedrijf een lage jaarlijkse churn van 4% en bleef het investeren in de voorbereiding van de organisatie op groei en internationale expansie.  

Bovendien werden in 2022 een aantal belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder een kapitaalverhoging van 7,9 mio EUR in het eerste kwartaal, de notering van Penneo op de beurs van Kopenhagen en de aanvaarding van Penneo op de EU Trust List.  

“Hoewel 2022 een ongewoon jaar was met onzekerheid op de wereldmarkten, blijven we optimistisch over 2023. De onderliggende marktfactoren die Penneo vooruitduwen zijn niet veranderd. De focus op toenemende digitalisering blijft sterk in heel Europa, en strengere regelgeving, vooral in sectoren die vallen onder de antiwitwasregelgeving (AML), zorgt ook voor een sterkere vraag naar onze oplossingen”, zegt Christian Stendevad, CEO van Penneo.   

België wijst de weg 

Als onderdeel van zijn internationaliseringsstrategie heeft Penneo in 2022 een plaatselijk kantoor in Gent geopend en haar Belgische verkoopsteam verstevigd, wat al tot significante resultaten heeft geleid. 

“In 2022 hebben we in België 55 nieuwe klanten aangetrokken waarvan 27 in vierde kwartaal verworven. Dit betekent dat we ons totale aantal klanten op de Belgische markt hebben kunnen verdrievoudigen in minder dan een jaar. Dat is een hele prestatie”, zegt Christian Stendevad.  

Penneo evalueert momenteel het betreden van andere Europese markten en zal de ervaring die het in België heeft opgedaan actief gebruiken als onderdeel van dit proces.  

“In 2023 willen we naast onze bestaande markten in Scandinavië en België ook minstens één nieuwe markt in Europa betreden. Aangezien het tijd kost om tractie te verwerven en onze oplossingen aan te passen aan de lokale regels en wetgeving, zijn we uitgegaan van slechts een relatief klein aandeel van nieuwe inkomsten uit nieuwe markten in 2023. Op langere termijn geloven we echter dat nieuwe regio’s een belangrijke rol zullen spelen in de groei van Penneo”, zegt Christian. 

Penneo krijgt groen licht voor EU Trust List  

Een andere belangrijke mijlpaal die in 2022 werd bereikt was de aanvaarding van Penneo op de EU Trust List, aangezien dit de weg vrijmaakt voor verdere groei in de audit- en accountingsector en andere industrieën in heel Europa. Deze goedkeuring betekent dat Penneo nu officieel is opgenomen op een openbare lijst van geselecteerde Quality Trust Service Providers (QTSP’s) omdat haar oplossingen volledig voldoen aan de EU eIDAS-verordening met betrekking tot elektronische handtekeningen.  

“In Denemarken zijn de enige entiteiten die op de EUTL staan momenteel de Deense regering en Nets. In veel landen buiten Scandinavië is QES vereist opdat bepaalde soorten documenten als rechtsgeldig zouden worden beschouwd. Dit is bijvoorbeeld het geval voor werknemerscontracten in België en jaarverslagen in Duitsland. Op deze manier is QES een belangrijke marktfacilitator en we verwachten dat het nieuwe markttoetredingen zal bespoedigen. Het sluit ook direct aan bij onze algemene missie om het onze klanten zo gemakkelijk en voordelig mogelijk te maken om compliant te zijn”, zegt CEO Christian Stendevad. 

Over Penneo

Penneo is een Deens bedrijf dat genoteerd is aan de Nasdaq First North Growth Market Denmark en marktleider is in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Het werd in 2014 opgericht in Kopenhagen door zes ondernemers, met als doel de rompslomp bij het ondertekenen van documenten terug te dringen. Aanvankelijk was het idee om pen en papier te vervangen door een nieuwe digitale pen, de ‘Pen-neo’. Vandaag biedt het bedrijf een ecosysteem van RegTech-oplossingen voor de automatisering van bedrijfsworkflows met betrekking tot klantonboarding (Penneo KYC) en het veilig ondertekenen en beheren van documenten (Penneo Sign). Penneo biedt bedrijven een efficiënte en goedkope tool om te voldoen aan wettelijke vereisten.

Lees het volledige jaarverslag hier.

KFI

Author KFI

More posts by KFI