Skip to main content

Vandaag rondde ABN AMRO Bank de overname van een van de snelst groeiende neo-brokers in Europa, BUX, officieel af. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de benodigde goedkeuringen verleend waardoor de transactie succesvol kon worden afgerond.

Deze strategische overname is voor zowel ABN AMRO als BUX een belangrijke stap in de particuliere beleggingssector. Na de aankondiging van de deal in december 2023, heeft ABN AMRO nu de overname voltooid. ABN AMRO versterkt hiermee haar digitale aanbod. Tegelijkertijd biedt de mijlpaal voor BUX extra middelen, expertise in investeringen en ondersteuning voor het voortzetten van haar snelle groei en innovatie. Erkennend dat de dynamische en snel evoluerende particuliere beleggingssector vraagt om uitbreiding, geeft deze stap ABN AMRO en BUX een gezamenlijke #1 positie in Nederland voor klanten die hun vermogen willen opbouwen, en draagt bovendien bij aan ABN AMRO’s Europese groeidoelstellingen.

Balans van sterktes
BUX is nu een volledige dochteronderneming van ABN AMRO en zal blijven opereren als een onafhankelijke entiteit. Hiermee behoudt BUX haar innovatieve aanpak en gebruiksvriendelijke platform, dat het tot een favoriet onder de nieuwe generatie beleggers heeft gemaakt. Het merk zal daarom vanaf nu ook het ABN AMRO-logo dragen, dat de sterke steun en middelen van een gevestigde bank symboliseert. “Ik ben enorm enthousiast dat BUX nu officieel deel uitmaakt van de ABN AMRO-familie,” zegt Annerie Vreugdenhil, ABN AMRO’s Chief Commercial Officer Personal & Business Banking. “We willen onze klanten bij elke nieuwe stap ondersteunen. Samen met BUX kunnen we hen helpen vanaf een jonge leeftijd controle te nemen over hun financiële toekomst. Dankzij het innovatieve en gebruiksvriendelijke platform van BUX is dit heel eenvoudig geworden. We kijken ernaar uit om hierop voort te bouwen en ons aanbod voor de jongere generaties te verbeteren.”

Yorick Naeff, CEO van BUX voegt toe: “We zijn trots op de succesvolle afronding van deze overname. Wij geloven in het vooropstellen van de financiële doelen van onze gebruikers en hebben als doel om beleggen makkelijker en betaalbaarder te maken voor iedereen. Door deze samenwerking combineren we de uitgebreide expertise en jarenlange ervaring van ABN AMRO, met de toewijding, visie en veelzijdigheid van BUX. Dit stelt ons in staat om de nieuwe generatie beleggers nog beter te bedienen, zonder onze snelheid, wendbaarheid, en niet-aflatende drang naar innovatie uit het oog te verliezen.”

Gezamenlijke visie en klantvoordelen
Samen streven BUX en ABN AMRO ernaar om een uniek en uitgebreid beleggingsaanbod aan te bieden. Deze samenwerking is enerzijds bedoeld voor het stapsgewijs begeleiden van beginnende beleggers en anderzijds het beschikbaar stellen van meer expertise en een breder portfolio voor ervaren beleggers. Zowel ABN AMRO als BUX delen de visie om de toonaangevende aanbieder van beleggingsdiensten voor particulieren te worden, en te zorgen voor een rijkere klantervaring die feilloos aansluit op de behoeftes van de klant.

CFI

Author CFI

More posts by CFI