Skip to main content

Duurzaamheid behoort tot het DNA van de bank Nagelmackers. “In een organisatie die 275 jaar bestaat is de lange termijn vanzelfsprekend een centraal thema. We betrekken sinds half december het nieuw duurzaam gebouw Monteco in het hartje van de Europese wijk in Brussel. Dat past in een aangepaste strategie om op een duurzame manier samen te werken met onze klanten,” zegt David Yuan, CEO van Nagelmackers.

David Yuan

Monteco, het gloednieuwe state-of-the-art kantoorgebouw werd getekend door Archi2000 in opdracht van Nextensa en ION, gerenommeerde ontwikkelaars van duurzaam vastgoed. De naam is een samentrekking van ‘Montoyer’ en ‘ecologisch’. Het gebouw is op dit ogenblik het hoogste kantoor in houtskeletbouw in Brussel. Het verbruikt geen fossiele brandstof dankzij een combinatie van warmtepompen, zonnepanelen en de toepassing van technologie zoals LED-verlichting en ventilatie gestuurd in functie van de bezetting van de lokalen. Tegelijk straalt het gebouw klasse uit en is het een aangename werkomgeving voor de huidige en toekomstige medewerkers. “In een arbeidsmarkt die nog steeds gekenmerkt is door de war for talent en een groot aandeel van thuiswerk, moeten we het voor onze mensen ook aantrekkelijk maken om op kantoor te werken. Dat is een expliciete doelstelling van het nieuwe gebouw,” zegt Dirk Huybrecht, Head of Marketing & Communication van Nagelmackers.

Dirk Huybrecht

De ontwikkelaars Nextensa en ION maken duidelijk dat in een moeilijke markt voor kantoorvastgoed het net de nieuwe en duurzame projecten zijn die de vraag aansturen. “Maar tegelijk hebben we het aantal vierkante meter dat we huren gehalveerd ten opzichte van ons oud kantoorgebouw. Thuiswerk maakt nu integraal deel uit van onze arbeidsorganisatie. Op die manier kunnen we onze medewerkers meer flexibiliteit bieden om hun werk te plannen, maar ook meer efficiëntie realiseren in de huurkost. Tegelijk zal onze energiefactuur een stuk lager liggen in het nieuwe gebouw,” zegt David Yuan.

“Nagelmackers is de oudste bank van België. Dit jaar vierden we ons 275-jarig bestaan. Duurzaamheid is een vanzelfsprekendheid voor ons. Die aanpak hanteren we ook steeds meer in onze dienstverlening. Onze strategische focus ligt op Private Banking en Wealth Management. Daarbij gaan we voor een human touch zodat we niet alleen onze klanten, maar ook hun kinderen en kleinkinderen willen blijven bedienen, zowel voor hun privé als professioneel vermogen. Die langetermijnvisie staat centraal.  Het blijft onze doelstelling om ook voor entrepreneurs het vermogen te beheren,” zegt David Yuan.

De verhuis is ook een stap in de modernisering van de bank die bijvoorbeeld gepaard gaat met een vernieuwing van de IT-architectuur van de bank. In een eerste fase zal de off-balance activiteit overgebracht worden naar een nieuwe omgeving. Tegelijk brengt Nagelmackers ook een vernieuwing in de fondsen. Het breidde de afgelopen jaren  het aanbod verder uit met nieuwe fondsen. “Zo kunnen onze klanten in België inspelen op groeiopportuniteiten bijvoorbeeld met het China New Economy Fund en het Sustainable Corporate Bond Fund,” zegt David Yuan.

KFI

Author KFI

More posts by KFI