Skip to main content

  • Alle klanten ontvangen 2 procent rente op jaarbasis op hun geldsaldo
  • Deze rente is een van de hoogste jaarlijkse rentepercentages in België en het is geen beperkt aanbod zoals bij vele andere banken.
  • De rente wordt realtime in de app berekend en maandelijks bijgeschreven
  • Het aanbod is geldig voor alle bestaande en nieuwe klanten in alle markten voor een saldo tot 50,000 euro
  • Dankzij de vergoeding van nog niet belegd kapitaal versterkt Trade Republic zijn marktleiderschap als Europa’s grootste spaarplatform

Brussel, 4 januari 2023. Trade Republic, Europa’s grootste spaarplatform, biedt haar klanten nu 2 procent rente op jaarbasis op hun contante geldsaldo, zodat zij gemakkelijk kunnen profiteren van de verhoogde ECB-rente en van beleggingen op de kapitaalmarkt. Aangezien de looptijd van het aanbod onbeperkt is, biedt Trade Republic een van de hoogste jaarlijkse rente op contant geld dat onmiddellijk opvraagbaar is in België. De rente wordt in realtime berekend en, anders dan bij veel andere aanbiedingen, maandelijks uitbetaald, zodat klanten samengestelde rente kunnen opbouwen. Met de introductie van de rente maakt Trade Republic nu haar missie om haar klanten voor te bereiden op vermogensvorming op lange termijn en sparen voor hun pensioen meer dan waar.

“Met 2 procent effectieve rente op jaarbasis geven we de voordelen van het nieuwe renteklimaat direct door aan onze klanten. Iedere belegger kan nu direct en eenvoudig profiteren van de rente”, zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. “Twee maanden introduceerden we provisievrij beleggen via ons platform in België. Nu zetten we een nieuwe stap in onze missie om vermogensopbouw voor iedereen mogelijk te maken. Zo wordt Trade Republic een van de meest aantrekkelijke plekken om uw geld te sparen en te beleggen.”

Nu de Europese Centrale Bank de rente verhoogt en een meerjarige trend van negatieve rentes omkeert, wordt sparen op basis van rente weer aantrekkelijk. Trade Republic is de eerste broker die de kans grijpt om rente te betalen op de niet-geïnvesteerde liquide middelen van klanten. Met een effectieve rente van 2 procent op jaarbasis voor alle bestaande en nieuwe klanten onderscheidt Europa’s grootste spaarplatform zich duidelijk van de concurrentie. In tegenstelling tot andere banken is de looptijd van het aanbod niet beperkt en zijn de rentetarieven tot nader order geldig. De rentebaten worden in de app realtime berekend en maandelijks bijgeschreven. Het aanbod geldt voor saldi tot 50.000 euro. De tegoeden van klanten worden tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

Een Trade Republic-rekening kan in slechts vijf minuten worden geopend in de app of via desktop. Klanten kunnen gratis investeren in het grootste ETF-spaarplanaanbod van Europa. Daarnaast biedt Trade Republic ook fractionele handel aan voor bijna alle aandelen. Hierdoor kunnen klanten al met een beperkt budget beleggen in aandelen, zelfs als deze hoog geprijsd zijn zoals bijvoorbeeld Booking.com of Warren Buffett’s Berkshire Hathaway. Trade Republic is actief in 17 Europese landen en staat onder toezicht van BaFin en Bundesbank.

Meer weten? Raadpleeg onderstaande kanalen

Website I FAQ I Facebook I Instagram I Twitter

Over Trade Republic

Trade Republic is op een missie om miljoenen Europeanen veilige, gemakkelijke en commissievrije toegang tot de kapitaalmarkten geven. Met meer dan een miljoen klanten is Trade Republic voor veel Europeanen al dé app om hun vermogen te beheren. Het biedt beleggen in aandelen en ETFs- en biedt deze ook als fractionele en periodiek beleggingen aan. Trade Republic is een technologiebedrijf onder toezicht van de Bundesbank en BaFin. Als grootste beleggingsplatform van Europa heeft Trade Republic investeringen ontvangen van Accel, Creandum, Founders Fund, Ontario Teachers’, Project A, Sequoia, TCV en Thrive Capital. Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri.

KFI

Author KFI

More posts by KFI