Skip to main content

Brandstofarmoede is een groeiend probleem in België. De meest kwetsbare mensen worden vaak het meest getroffen door deze situatie, die dramatische gevolgen kan hebben voor hun gezondheid en welzijn.

Naast hun dagelijkse problemen staan de Belgische caritatieve instellingen die deze meest kwetsbare mensen opvangen vaak in de frontlinie. Zij worden geconfronteerd met hoge prijzen en financiële moeilijkheden om te investeren in betere isolatie of in hun energieprestaties.

Maar om in de toekomst weerbaarder te worden, moeten ze isolatiewerken uitvoeren of efficiëntere uitrusting installeren.

Daarom lanceert United Fund for Belgium een oproep voor #Energie projecten bij de vzw’s in België om hen te helpen hun energiesituatie te verbeteren.

Om deze investeringsprojecten te financieren, roept UFB ook op tot giften van bedrijven & particulieren.

Alle ingezamelde giften zullen worden gebruikt om isolatiewerkzaamheden of de installatie van efficiëntere apparatuur te financieren.

Concreet betekent dit de aankoop van zonnepanelen, een nieuwe verwarmingsketel, een warmtepomp of isolatiewerken aan het gebouw, zoals het dak of de vervanging van nieuwe deuren & ramen.

“Door dit initiatief te steunen, helpen donateurs de levensomstandigheden van mensen in moeilijkheden te verbeteren en brandstofarmoede te bestrijden”, zegt Catherine Tricot, CEO van UFB. “Het past perfect in de ESG-strategie van bedrijven, omdat het hen in staat stelt een dubbele impact te hebben.

  • EEN SOCIAAL IMPACT door de levenskwaliteit van de vzw’s & de meest kwetsbare mensen te verbeteren.
  • Een ECOLOGISCHE IMPACT door milieuvriendelijke projecten uit te voeren.

Zo kunnen de vzw’s beter tegemoetkomen aan de behoeften van de mensen die ze ondersteunen door hen comfortabelere en gezondere levensomstandigheden te bieden.

“UFB rekent op ieders vrijgevigheid om van dit initiatief een succes te maken en de instellingen de nodige middelen te verschaffen om hun energiesituatie te verbeteren”, voegt Catherine Tricot er aan toe.

VLOS vzw, een Vlaamse vereniging, is een inspirerend voorbeeld van onze dubbele impact. Ze bieden vluchtelingen & migranten voedsel, onderdak en administratieve bijstand.

Terwijl ze vluchtelingen tijdelijk onderdak bieden, willen ze zorgen voor comfortabele leefomstandigheden. Daarom klopten ze in 2022 bij UFB aan voor financiële steun om ramen en deuren te vervangen. De verenigingen staan onder grote druk omdat ze moeten denken aan hun begunstigden, maar ook aan hun werknemers. Door verenigingen te helpen besparen op hun energiekosten, kunnen er meer middelen worden vrijgemaakt voor de financiering van zinvolle projecten. U kan deze actie van UFB steunen met een online donatie via hun website. Elke gift van min. 40€ is fiscaal aftrekbaar. Zoals alle donaties aan UFB, wordt elke euro herverdeeld over de projecten van de vzw’s.

Uw bedrijf wilt een sociaal en economisch impact hebben als onderdeel van uw ESG-strategie, neem dan contact op met UFB. Meer informatie op hun website op de #Energy pagina.

KFI

Author KFI

More posts by KFI