Skip to main content

Luca Paolini, Chief Strategist en Arun Sai, Senior Multi Asset Strategist Pictet Asset Management.

2023 wordt het jaar waarin het beleggingsklimaat langzaam weer normaliseert. De inflatie zal dalen – ook al zal dat niet zo snel gaan als de markt lijkt te verwachten. De economieën zullen het moeilijk hebben om te groeien, maar zullen erin slagen om een diepe terugval te voorkomen.

De aandelen zullen het hoofd boven water houden, maar de fundamentals zijn gunstig voor hoogwaardige obligaties. Intussen zullen de activa van opkomende markten, en vooral de obligaties in lokale valuta’s, het naar verwachting zeer goed doen met een verzwakkende dollar en een heropleving van de Chinese economie.

De wereldwijde vertraging – een aantal indicatoren suggereren dat verschillende belangrijke economieën al in recessie zijn – was de meest verwachte in het recente verleden. De centrale banken reageerden op de oplopende inflatie van dit jaar door op de rem te gaan staan, en dat sijpelt door naar hun economie. Als gevolg daarvan zal de wereldwijde reële bbp-groei per kwartaal op jaarbasis naar verwachting onder het potentieel blijven tot ten minste de laatste drie maanden van 2023.

Lees hier het volledige document: JAARLIJKSE OUTLOOK ASSET-ALLOCATIE – December 2022

KFI

Author KFI

More posts by KFI