Skip to main content

Hallepoort, de toekomstige toegangspoort tot de stad Halle

Een fondsenwerving die de aanwezigheid van BeeBonds in Vlaanderen versterkt

Brussel, 28 februari 2023. Spaarders kunnen vanaf vandaag deelnemen aan de fondsenwerving voor het Hallepoort-project van BB Real Estate, een complex bestaande uit 41 appartementen gelegen op de toegangsweg naar Halle van Brussel. Een locatie die toekomstige bewoners heel wat voordelen zal bieden.

Over twee jaar zal de ingang van de stad Halle (Vlaams-Brabant) vanuit de hoofdstad er door het Hallepoort-gebouw helemaal anders uitzien. U zal dan een gebouw in de vorm van een omgekeerde “J” zien opdoemen met op de bovenverdieping twee majestueuze ramen van meer dan 4 m hoog. In totaal zal het gebouw, verdeeld over 5 flatgebouwen, uit  41 appartementen en een commerciële ruimte bestaan.

BB Real Estate BV, dat staat voor de twee oprichters Jerry Berckmans en Pierre Beerens, lanceert vandaag via het BeeBonds crowdlending platform een obligatie-uitgifte van 1,75 miljoen euro om de realisatie van het project mede te financieren. De opgehaalde middelen zullen worden aangewend voor de aankoop van de grond en de start van de werken.

“In onze business moet je zowel geduldig als snel zijn om kansen te kunnen grijpen”, legt Pierre Beerens uit. “In eerste instantie had ik een terrein op het oog en waarop we met eigen middelen een klein gebouw hadden kunnen bouwen. Maar er bleek meer mogelijk omdat eigenaars van de aangrenzende percelen ook bereid waren aan ons te verkopen. Zo kreeg het project een andere dimensie in aantal vierkante meter en in budget. In Vlaanderen is crowdlending in onze sector trouwens nog niet zo bekend, dus dacht ik er niet meteen aan. Onlangs hoorde ik over BeeBonds van een vriend die zelf met succes op het platform geld had opgehaald. En de democratisering van hoge rendementen, die normaal voor institutionele beleggers zijn voorbehouden, naar een breder publiek sprak me meteen aan.”

De bouwvergunning voor het project Hallepoort werd eind 2022 verleend. De aankoop van de grond die verschillende percelen omvat, onderworpen aan de opschortende voorwaarde van de vergunning, zal in de komende weken worden afgerond. De commercialisering zal in het 2e kwartaal beginnen en de bouw zelf zou in het 3e kwartaal van 2023 van start moeten gaan.

De voordelen van het project

De historische en levendige stad Halle, aan de rand van het Pajottenland, is omgeven door het beroemde Hallerbos. Het heeft veel charme voor zowel jonge gezinnen als senioren.

Het project Hallepoort moet vooral jonge Vlaamse kopers aantrekken die in Brussel of Vlaanderen werken. Het biedt een uitzonderlijke mobiliteit met heel wat voorzieningen in de buurt en prijzen die aantrekkelijker zijn dan in de grote steden.

Het gebouw ligt op slechts 10 minuten wandelen van het treinstation van Halle en 15 minuten (6 minuten fietsen) van het stadscentrum en is gelegen dichtbij grote wegen (N6, R0, E19), een fietssnelweg naar Brussel en openbaar vervoer (bussen De Lijn en TEC) naar Brussel, Buizingen of Lembeek. Talrijke winkels en supermarkten, verschillende kleuter-, lagere en middelbare scholen en twee sportcentra liggen ook in de buurt.

“We hebben ervoor gezorgd dat de appartementen zo helder mogelijke lichtinval hebben, met de slaapkamers aan de straatkant met optimale geluidsisolatie en de woonkamers aan de achterzijde (westkant) om te genieten van de rust en het uitzicht op de velden met prachtige zonsondergangen. Bij BB Real Estate zetten we ons in voor het bouwen van duurzame gebouwen die voldoen aan de hoogste milieunormen. We hebben gezorgd voor vloerverwarming, gevoed door warmtepompen en zonnepanelen”, aldus Pierre Beerens.

Het project krijgt ook 55 parkeerplaatsen, een carpoolzone, oplaadpunten voor elektrische auto’s en 114 fietsparkeerplaatsen.

Meer Vlaamse spaarders aantrekken

“We zijn verheugd om dit project te steunen, dat ons hopelijk meer bekendheid zal geven in Vlaanderen, waar er veel interesse in crowdlending is. Om beleggers zo goed mogelijk te beschermen, wordt de eerste renteschijf geblokkeerd op het moment van ontvangst van de fondsen en hebben we een onafhankelijke, onherroepelijke en onvoorwaardelijke garantie verkregen, betaalbaar op eerste verzoek”, verklaart Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

Elke nieuwe actieve belegger op het crowdlending platform zal ook indirect meewerken aan sociale inclusie. Eind januari 2023 ondertekende BeeBonds een partnerschapsovereenkomst met United Fund for Belgium (UFB), dat geld inzamelt bij bedrijven om verenigingen te steunen die uitsluiting en armoede bestrijden. BeeBonds betaalt voortaan voor elke nieuwe spaarder een deel van zijn vergoedingen aan UFB.

Details van de fondsenwerving

Deze staat open voor particuliere beleggers en rechtspersonen.

Geïnteresseerde spaarders vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds: https://www.beebonds.com/nl/project/

  • Het doel is een maximum van 1,75 miljoen euro op te halen, geleend voor een periode van 2 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8%. De fondsenwerving zal worden gebruikt om de aankoop van de grond en de start van de werken te financieren en komt bovenop een banklening, eigen middelen van de onderneming en voorschotten van de aandeelhouders.
  • De spaarders bij BeeBonds genieten van een onafhankelijke, onherroepelijke en onvoorwaardelijke garantie op eerste verzoek ten gunste van de obligatiehouder.
  • De minimuminvestering bedraagt 500 euro.

De emittent

BB Real Estate (www.bbrealestate.be) is een vastgoedontwikkelaar die actief is in Vlaanderen en voornamelijk in de Vlaamse rand. Het bedrijf werd in 2018 opgericht door Jerry Berckmans en Pierre Beerens, twee ervaren vastgoedprofessionals. In Affligem en Sint-Pieters-Leeuw hebben ze reeds twee projecten succesvol opgeleverd.

Jerry Berckmans is tevens mededirecteur van B&W Real Estate (www.bwrealestate.be), een vennootschap die vastgoedprojecten ontwikkelt op dezelfde schaal als het Hallepoort-project.

Pierre Beerens is tevens commercieel manager Vlaanderen bij Immobel. Hun competenties zijn dus zeer complementair.

Over BeeBonds

BeeBonds is een door de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) goedgekeurd alternatief financieringsplatform dat spaarders (particulieren of rechtspersonen) rechtstreeks in contact brengt met projecteigenaars die op zoek zijn naar aanvullende financiering van 500.000 euro tot 5 miljoen euro quasi eigen vermogen.

Zijn ervaren team bestaat uit financiële professionals uit de beurswereld.

Onze toegevoegde waarde is het democratiseren van de toegang tot projecten die gewoonlijk voorbehouden zijn aan professionele investeerders, met dezelfde kwaliteit van analyse.

Voor elk gefinancierd project biedt BeeBonds een bijenkorf aan een imker; de bijenkorf symboliseert het model van participatieve financiering dat door het platform wordt ondersteund. Rekening houdend met de projecten van 2022 zullen 60 bijenkorven en meerdere miljoenen bijen door BeeBonds zijn geschonken (installatie van de bijenkorven van 2022 volgt nog). https://www.beebonds.com/nl/

KFI

Author KFI

More posts by KFI