Skip to main content

Union Bancaire Privée, UBP SA (UBP) heeft vandaag aangekondigd dat zij haar vastrentende aanbod verder heeft uitgebreid met de lancering, in december 2022, van een nieuwe high-income strategie: UBAM – Strategic Income.

UBAM – Strategic Income’s doelstelling is om hoge inkomsten te genereren in combinatie met een sterk BB-rating risicoprofiel. Het fonds streeft naar een rendement van 7% per jaar over de beleggingscyclus, door allocatie aan de high income segmenten van de wereldwijde kredietmarkten, waaronder hoogrentende obligaties, achtergestelde bedrijfs- en financiële obligaties, en geëffectiseerde kredieten zoals collateralised loan obligations (CLO’s).

De hoofdbeheerder van de nieuwe strategie is Philippe Gräub, bijgestaan door Thibault Colle en Bernard McGrath, portefeuillebeheerders binnen het Global and Absolute Return Fixed Income-team van UBP. Dit team bestaat uit 14 beleggingsspecialisten en beheert wereldwijd meer dan 13 miljard dollar aan activa. De Strategic Income-oplossing maakt gebruik van alle bestaande expertise binnen het team, zodat elk segment van de vastrentende markt door een of meer beleggingsexperts wordt gecoverd. Voor de toewijzing van de portefeuille wordt voortdurend een relatieve-waardeanalyse uitgevoerd om het gewicht van elk segment te bepalen en de selectie van individuele emissies is gebaseerd op een grondige fundamentele analyse.

GRAUB Philippe - Union Bancaire Privée

GRAUB Philippe – Union Bancaire Privée

Nicolas Faller, co-CEO van Asset Management bij UBP, zei: “Dit nieuwe fonds vertegenwoordigt een nieuwe waardevolle bouwsteen als aanvulling op het Global & Absolute Return Fixed Income gamma van UBP. Onderbouw door de huidige macro-economische achtergrond is deze oplossing bedoeld om de kansen te benutten die onlangs in de hele activaklasse zijn gecreëerd en tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende vraag van onze cliënten naar innovatieve high income oplossingen”.

Philippe Gräub, hoofd van UBP’s Global & Absolute Return Fixed Income team, voegde daaraan toe: “Over een lange beleggingshorizon hebben obligaties met een BB-rating een aanzienlijk hoger rendement opgeleverd dan BBB-obligaties, ondanks een vergelijkbare volatiliteit. Wij menen dat dit eerder te wijten is aan technische dan aan fundamentele factoren. Wij zijn ervan overtuigd dat beleggen in dit deel van de kredietmarkten en een brede spreiding over segmenten, sectoren en emittenten beleggers hoge inkomsten kan opleveren.”

Het fonds is momenteel beschikbaar voor beleggers in Oostenrijk, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

KFI

Author KFI

More posts by KFI