Skip to main content

Giles Money komt bij AllianzGI in nieuwe senior equityrol van Sarasin and Partners

AllianzGI, een toonaangevende actieve vermogensbeheerder, kondigde vandaag aan dat het een nieuw, specifiek Global Sustainability / SRI Equity-team zal oprichten als onderdeel van zijn competitieve aandelenaanbod. Hoewel de onderneming al een aantal artikel 8- en artikel 6-producten aanbiedt, zal het nieuwe team zich volledig toeleggen op duurzame en verantwoorde beleggingen.

Het team zal worden geleid door Giles Money, die in augustus 2023 bij AllianzGI in dienst treedt als CIO of the capability. Giles heeft 18 jaar beleggingservaring met een sterke focus op duurzaam beleggen. Hij komt van J Safra Sarasin Asset Management & Sarasin and Partners, waar hij twee vlaggenschipfondsen voor Global Equity en Global Thematic beheerde.

Bij zijn benoeming zullen Giles Monday en Alex Bibani, die in 2022 bij AllianzGI in dienst kwamen, het succesvolle investeringspartnerschap hervatten dat zij elders hadden opgezet. Van het Global Sustainability / SRI equity-team wordt verwacht dat het nauw samenwerkt met het Thematic Equity-team onder leiding van Andreas Fruschki, dat een reeks SDG-gerelateerde beleggingen heeft opgezet.

Over de benoeming en het nieuwe team zei Virginie Maisonneuve:

“Ik heb het geluk gehad om twee keer eerder met Giles te werken en ken dus uit de eerste hand zijn kwaliteit als belegger. Ik ben verheugd hem te verwelkomen bij AllianzGI om het nieuwe team te leiden nu we steeds meer nadruk leggen op duurzame beleggingsmogelijkheden voor onze diverse klanten. Ik ben ervan overtuigd dat zij op hun eigen manier een succes zullen zijn, complementair aan andere teams met verschillende stijlen, en positief zullen bijdragen aan het delen van beleggingsideeën over het hele platform.”

KFI

Author KFI

More posts by KFI