Skip to main content

Ervaren internationale risicospecialist voegt zich bij het leidinggevende team van de private banking-groep

Quintet Private Bank, het moederbedrijf van Puilaetco, heeft bekendgemaakt dat Christine Lynch is benoemd als Group Chief Risk Officer en lid van het Authorized Management Committee, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Lynch, die op 15 januari is begonnen met haar nieuwe functie in Luxemburg, brengt 25 jaar aan internationale ervaring met zich mee. Het meest recent was zij in Londen werkzaam als Chief Risk Officer, Wholesale and Markets & Securities Services, en Head of Enterprise Risk, Europe, bij HSBC. Daarvoor was zij onder meer Regional Chief Risk Officer voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije bij HSBC en Chief Risk Officer bij HSBC Private Bank Switzerland.

Lynch is de opvolger van Philip Tremble, die vorig jaar terugtrad na een loopbaan van ruim vier decennia binnen het bankwezen.

“Christine is een uiterst inclusieve leider en beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van risico en wereldwijde markten,” zegt Group CEO Chris Allen. “Als lid van ons leidinggevende team zal zij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de duurzame groei van Quintet, door het in stand houden van een solide raamwerk voor risicobeheer en door ervoor te zorgen dat wij risico op de juiste manier beheersen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van al onze stakeholders.”

“Ik heb heel lang gewerkt bij een van de grootste banken ter wereld en ga nu met veel plezier deze nieuwe uitdaging aan bij Quintet, een onafhankelijke vermogensbeheerder die complexiteit vermijdt, samenwerking stimuleert en dicht bij de klant staat,” zegt de Britse Lynch, die een BSc in Financial Services heeft van de Universiteit van Manchester en een BA in moderne talen heeft behaald aan de Universiteit van Bath. “Ik kijk ernaar uit om te gaan samenwerken met mijn collega’s in Europa en het Verenigd Koninkrijk en om mijn ervaring en inzichten in te gaan zetten binnen deze onderneming die de klant heel duidelijk centraal stelt.”

EFI

Author EFI

More posts by EFI