Skip to main content

Sinds begin dit jaar tellen we twee nieuwe sportambassadeurs in ons programma.

Nagelmackers startte in oktober 2021 haar ‘NextGen Talent Program’ op om tien jonge sportieve en artistieke talenten financieel te ondersteunen zodat ze hun dromen kunnen najagen. Een jaar na die opstart telde het programma drie beloftevolle topsporters: Hugo Duquaine (golfer), Jente Hauttekeete (meerkamper) en Lars Toch (schermer).

De ambitie van Nagelmackers blijft echter om de volgende generaties te helpen hun passies te ontwikkelen en levensdoelen waar te maken. Daarom werden begin 2023 twee nieuwe talenten toegevoegd aan het ‘NextGen Talent Program’.

Tristan Gevaert en Silke Macharis zijn twee jonge atleten met een reeds indrukwekkend palmares! Nagelmackers is fier dat ze deze ambassadeurs heeft kunnen strikken.

Tristan vertoeft al jaren op de atletiekpiste en is een jong looptalent op zowel de 1000, 3000 als 5000 meter. In 2022 werd hij tweede op de 5000m op het BK in zijn categorie. Tristan wordt gecoacht door Andy Inghelbrecht bij Houtland atletiekclub en studeert tegelijkertijd bio-ingenieurswetenschappen aan de KULeuven.

Nagelmackers is ook erg trots om haar eerste vrouwelijke ambassadeur binnen het NextGen Talent Program te verwelkomen, en niet de minste! Silke heeft namelijk alle kwaliteiten van een grote kampioene. Haar passie is van jongs af aan acrogym en ze nam reeds deel aan tal van internationale wedstrijden. De sport combineert turnen en acrobatie tot één choreografie op muziek. Silke kroonde zich in 2021 reeds tot vicewereldkampioene acrogym in de categorie 13-19 jaar in duo.

“Met de steun van het Nagelmackers NextGen Talent Program kan ik me de komende jaren optimaal voorbereiden via deelname aan nationale en internationale toernooien en uiteraard het EK 2023 en WK 2024. Ik ben Nagelmackers erg dankbaar om mezelf en onze jonge acrogymsport te steunen!” Silke

We kijken ernaar uit om onze twee nieuwe kampioenen dit jaar te volgen!

KFI

Author KFI

More posts by KFI