Skip to main content

“Investeren in top knowhow”

Brussel, 6 september 2023 – Top Tier Access (TTA) werft twee nieuwe experts aan om haar duurzame groei op lange termijn te bestendigen. Het investeringsvehikel dat in 2020 is opgericht onder impuls van een heel aantal Belgische ​ vermogende families groeit sterk en daarom werden Yana Rudenko en Michiel Merchiers onlangs aan boord gehaald.

Yana Rudenko is onlangs begonnen als Investor Relations Associate. Ze komt oorspronkelijk uit Kyiv, Oekraïne en combineert haar passies voor taalkunde en financiën. Daarvoor werkte ze vijf jaar in de banksector.

Met een masterdiploma taalkunde van de ULB heeft ze een unieke weg afgelegd. Rudenko: “Ik ben verheugd dat ik bij een vooraanstaande speler als Top Tier Access mijn expertise kan inzetten. Ik richt me vooral op investor relations en het vormgeven van ESG-graadmeters voor fondsenselectie. Ik zal ook de aanwezigheid van het bedrijf in Franstalig Belgiëen onder potentiële Franse en Nederlandse beleggers uitbreiden. Dankzij mijn achtergrond sla ik de brug tussen het cijfermatige en het relationele.” Naast haar werk wil Yana graag iets terugdoen voor de maatschappij door vrijwilligerswerk ter ondersteuning van Oekraïne te doen.

Yana Rudenko, Investor Relations Associate Top Tier Access
Yana Rudenko, Investor Relations Associate Top Tier Access

Michiel Merchiers begon onlangs als Investment Associate. Hij wordt verantwoordelijk voor fund sourcing en due diligence. Hij werkte daarvoor als consultant bij enkele vooraanstaande huizen en heeft een achtergrond in Business Administration en economie. “Dankzij mijn achtergrond in het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in hoogstaande wijnen, heb ik een ondernemende geest die zeker van pas zal komen in mijn werk bij Top Tier Access. Ik kijk ernaar uit om mee aan de weg te timmeren.”

Michiel Merchiers, Investment Associate Top Tier Access
Michiel Merchiers, Investment Associate Top Tier Access

Sam Desimpel, Managing Partner, voegt eraan toe: “De komst van Yana en Michiel is een grote meerwaarde voor ons team. Sinds de oprichting in 2020 hebben we mooie vooruitganggeboekt en we zien nog steeds veel investeringskansen. We hebben met deze nieuwe talenten de mogelijkheid om het bedrijf en de processen verder uit te bouwen. We willen ook Brussel als financieel centrum op de kaart blijven zetten met een internationale touch. Private equity blijft een veelbelovende activaklasse in deze volatiele tijden en dankzij onze samenwerking met gerenommeerde partners zoals onder andere CVC, BC Partners, EQT, H.I.G. Capital en Apax Partners kunnen we stabiele en duurzame rendementen bieden.”

EFI

Author EFI

More posts by EFI