Skip to main content

BLI – Banque de Luxembourg Investments en Funds For Good gaan samenwerken om twee nieuwe aandelenfondsen te lanceren

Luxemburg, Brussel, 29 september 2023 – BLI – Banque de Luxembourg Investments en Funds For Good hebben samen de FFG European Impact Equities en FFG American Impact Equities fondsen gelanceerd. De twee bedrijven, die al bijna tien jaar nauw samenwerken, smeden nu nog nauwere banden in een solide partnerschap waarin elk bedrijf zijn expertise inbrengt op het gebied van impactgeneratie

Team FFG & BLI

Met de lancering van deze twee fondsen, geclassificeerd als Artikel 9 onder de Sustainable Financial Disclosure Regulation (SFDR), hebben de twee bedrijven als gemeenschappelijke doelstelling om beleggers toegang te geven tot beleggingsstrategieën waarin duurzaamheid en impact tastbaar zijn op twee complementaire niveaus: op het niveau van de beleggingen die in de fondsen worden gedaan door de BLI-teams en ook na de belegging via de directe en lokale impactactiviteiten die worden ontwikkeld door Funds For Good IMPACT.

“De lancering van deze twee compartimenten is het resultaat van onze wens als beheermaatschappij om beleggingsoplossingen te bieden met een blijvend sterk risico-rendementsprofiel, terwijl we maatschappelijk verantwoord beleggen op de meest relevante manier inzetten. Onze intentie was om een beheermethodologie te ontwikkelen die duurzaamheid en impactgeneratie in het hart van portefeuilles integreert en tegelijkertijd een meer concrete en tastbare impactdimensie toevoegt. We werken al bijna tien jaar samen met FFG en in die tijd hebben we de verdiensten kunnen zien van de impactinitiatieven die ze hebben ontwikkeld. Het leek een voor de hand liggende keuze om met hen samen te werken te hebben voor dit nieuwe project “, legt Fanny Nosetti-Perrot, Chief Executive Officer (CEO) van BLI – Banque de Luxembourg Investments, uit.

“Het Funds For Good-businessmodel, waarbij elk jaar de helft van de winst van het bedrijf wordt gedoneerd aan de sociale activiteiten, zou niet kunnen functioneren zonder een reeks goed presterende, competitieve beleggingsproducten die worden beheerd door solide bedrijven waarin beleggers op de lange termijn vertrouwen kunnen hebben. Het eerste bedrijf dat in 2011 in ons model geloofde en zich erbij aansloot, was BLI “, voegt Nicolas Crochet, co-CEO en medeoprichter van Funds For Good, toe. “Ondanks de sterke opmars van verantwoord beleggen, blijven er veel vragen bestaan over de tastbaarheid of toegevoegde waarde van bepaalde beleggingsproducten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat we, door onze ideeën te combineren met de teams van BLI, besloten onze krachten te bundelen om liquide beleggingsoplossingen te creëren die beleggers een dubbele en complementaire kijk op impact bieden: de eerste, binnen de beleggingsportefeuilles, met behulp van de door BLI ontwikkelde methodologie. De tweede, met Funds For Good, is het verschaffen van financiering en ondersteuning aan moedige maar financieel kwetsbare mensen die via ondernemerschap weer aan het werk proberen te komen, evenals aan ondernemers in hun regio die een project hebben met een sterke sociale of milieudimensie.”

Wat het beheer betreft, is de toegepaste beleggingsmethodologie gebaseerd op de Business-Like Investing-benadering die het DNA van BLI vormt, waaraan een notie van impact is toegevoegd met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties als ankerpunt.

“Concreet hebben we een originele aanpak ontwikkeld op basis van het drieluik ‘Impact, Kwaliteit, Waardering’. Ons doel is om te investeren in kwaliteitsbedrijven waarvan de producten en/of diensten een directe en significante bijdrage leveren aan het behalen van een of meer van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. We hebben ervoor gekozen om ons niet op één thema in het bijzonder te richten, maar ons te richten op zowel sociale als milieukwesties om te profiteren van de onderlinge verbanden tussen de verschillende thema’s,” legt Tom Michels, beheerder van het FFG European Impact Equities fonds, uit.

Praktische informatie over de nieuwe compartimenten

CompartimentDeelbewijsISIN-codeValutaBeheerder
FFG European Impact EquitiesR DisLU2612530894EURTom Michels
 R AccLU2612530977  
 I AccLU2612531355  
 C DisLU2612531272  
 C AccLU2612531439  
FFG American Impact EquitiesR DisLU2612531512USDLuc Bauler, hoofdbeheerder Julien Jonas, cobeheerder
 R AccLU2612531785  
 R Acc EUR HedgedLU2612532163  
 I AccLU2612531868  
 I Acc EUR HedgedLU2612532247  
 C DisLU2612531603  
 C AccLU2612531942  
 C Acc EUR HedgedLU2612532320  

Over BLI – Banque de Luxembourg Investments

BLI – Banque de Luxembourg Investments is de vermogensbeheerder van Banque de Luxembourg. In de loop der jaren heeft BLI erkende beheerervaring opgedaan, voornamelijk in internationale assetallocatie over drie belangrijke activaklassen: aandelen, obligaties en multi-assetstrategieën. BLI ontwerpt beleggingsoplossingen die zinvol zijn: actief beheer, geduld, kwaliteit, risicogevoeligheid, ESG-verantwoordelijkheid (verantwoordelijkheid op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur). BLI beheert een reeks van meer dan 35 beleggingsfondsen met een totaal beheerd vermogen van €14,08 miljard op 31 augustus 2023. Beheermaatschappijdiensten voor externe opdrachtgevers en beheerders worden door BLI aangeboden onder de merknaam Conventum Third Party Solutions (Conventum TPS).

Over Funds For Good

Funds For Good is ontstaan uit een ontmoeting van toegewijde ondernemers die besloten hun passie voor hun vak te combineren met hun menselijke waarden. “Het doel van Funds For Good INVEST is om de winst te maximaliseren en 50% te doneren aan Funds For Good IMPACT, waarin alle leden van het bedrijf 25% van hun tijd investeren. Funds For Good INVEST genereert haar inkomsten door maatschappelijk verantwoorde beleggingsfondsen te ontwerpen en te distribueren. Vandaag de dag heeft Funds For Good meer dan €600 miljoen onder beheer, waarbij elke belegging in haar fondsen een tastbare sociale impact genereert. “Funds For Good IMPACT helpt ondernemers die werkloos zijn of een sociaal project hebben om hun bedrijf op te starten met gratis financiering en ondersteuning. Tot nu toe hebben meer dan 1.000 ondernemers van de steun gebruik gemaakt. Funds For Good heeft 10 jaar ervaring en heeft niet alleen diepgaande kennis ontwikkeld van ethische beleggingsfondsen, maar ook van microfinanciering en sociaal ondernemerschap, en zit als vrijwilliger in het bestuur van microfinancieringsinstellingen en fondsen voor sociaal ondernemerschap.

EFI

Author EFI

More posts by EFI