Skip to main content

ODDO BHF Global Target Green 2028

ODDO BHF Asset Management lanceert zijn eerste Investment Grade1 obligatiefonds met een looptijd belegd in de wereldwijde groene, sociale en duurzame obligatiemarkt: ODDO BHF Global Target Green 2028

Paris, Frankfurt, Düsseldorf, Luxembourg, 7 September 2023

ODDO BHF Global Target Green 2028 belegt in de groene, sociale en duurzame obligatiemarkt en wil een positieve bijdrage leveren aan klimaat- en milieubescherming en sociale ontwikkeling. Het is een van de allereerste obligatiefondsen in Europa dat is geclassificeerd als artikel 9 onder de Europese SFDR- verordening.

ODDO BHF Global Target Green 2028 belegt uitsluitend in Investment Grade effecten die zijn uitgegeven door bedrijven die tot doel hebben milieuvriendelijke projecten of activiteiten te financieren in sectoren zoals alternatieve energie, nutsbedrijven, transport en vastgoed. Effecten worden geselecteerd aan de hand van een bewezen beleggingsproces dat fundamentele kredietanalyse combineert met een diepgaand onderzoek naar de ‘groene’ en sociale kenmerken van elke emissie, in combinatie met actief en rigoureus risicobeheer.

Het fonds volgt een Buy en Maintain-beheeraanpak, die bestaat uit het kopen en aanhouden van obligaties tot de vervaldatum, zonder echter arbitrages te verbieden in het belang van de beleggers. De maximale looptijd van de geselecteerde obligaties mag niet langer zijn dan zes maanden na 31 december 2028.

Met €1,7 miljard onder beheer, 2 in gedateerde fondsen heeft ODDO BHF Asset Management sinds de lancering van zijn eerste gedateerde fonds in 2009 aanzienlijke ervaring opgedaan in het ontwerp en beheer van dit type fonds. ODDO BHF Global Target Green 2028 is beschikbaar tot 31 december 2024.

“Groene obligaties zijn een snelgroeiende markt en een ideaal instrument met een evenwichtig risicoprofiel. Ze stellen emittenten in staat om specifieke projecten te identificeren waar beleggers hun kapitaal expliciet op richten”, zegt Eugen Biller, fondsbeheerder bij ODDO BHF Asset Management GmbH. “Behoudens een kredietgebeurtenis is het aanhouden van obligaties tot de vervaldatum bedoeld om een aanzienlijk deel van het rendement op het moment van aankoop vast te zetten en het rente- en kredietrisico geleidelijk te neutraliseren”, voegt Cyrielle Boyer, Global Head of Euro Aggregate bij ODDO BHF Asset Management, toe. Deze beleggingen brengen echter een risico op kapitaalverlies en kredietrisico met zich mee.

Beleggers zijn steeds meer op zoek naar oplossingen die zowel rendement bieden als de mogelijkheid om exposure te krijgen naar projecten met een tastbare en duurzame impact op het milieu. ODDO BHF Global Target Green 2028 is bijzonder geschikt om aan beide verwachtingen te voldoen,” voegt Nicolas Chaput, Global CEO van ODDO BHF Asset Management, toe.

1 Uitgiften met een minimale rating van BBB-; 2 Op 31/05/2023

EFI

Author EFI

More posts by EFI