Skip to main content

Hamburg – Brussel, 7 mei 2024. Engel & Völkers, een internationale groep actief in kwaliteitsvastgoed, rolt zijn nieuwe strategie uit in België. Ze wil haar positie in Brussel en Waals-Brabant versterken door er eigen activiteiten op te zetten. Marick Schippers (voormalig franchisenemer van het merk) is benoemd tot Managing Director Brussel en Waals-Brabant voor Engel & Völkers België. Eind mei worden er twee nieuwe kantoren geopend in de hoofdstad en bovenop de twee kantoren in Waterloo en Nijvel wordt er een derde kantoor geopend in het oosten van Waals-Brabant tegen eind 2024.

“We hebben besloten om zelf actief te zijn (in plaats van als franchisenemer) in steden en dorpen waar we toonaangevend kunnen zijn op het vlak van residentieel vastgoed. Na het succes van dit model in Rome, Milaan en Barcelona, rollen we het nu ook uit in Brussel en omgeving, en in Luxemburg, zegt Simone Soltau, Head of Operations EMEA bij Engel & Völkers.

De hoofdstad van Europa, bekend om zijn aantrekkelijke ligging, politieke belang en levenskwaliteit, is een strategische markt voor Engel & Völkers, dat er sinds 2006 aanwezig is.

Onder leiding van Marick Schippers, onlangs benoemd tot hoofd van de kantoren in Brussel en Waals-Brabant, worden eind mei twee nieuwe vestigingen geopend, in Ukkel (Waterloolaan, 1173) en Sint-Pieters-Woluwe (Orbanlaan, 240).

“We zullen dit jaar meer dan €2 miljoen investeren om ons opnieuw op de kaart te zetten in de hoofdstad en Waals-Brabant na de sluiting van de voormalige franchise in Brussel, Lasne en Waver, in december 2023. We zullen ook onze aanwezigheid versterken in Waterloo en Nijvel waar we nu al leiders zijn op de lokale residentiële markt. We streven ernaar ons regionale team uit te breiden tot ongeveer zestig makelaars en binnen drie jaar een omzet van €10 miljoen te realiseren”, zegt Marick Schippers, Managing Director, Brussel en Waals-Brabant, Engel & Völkers België

Kwaliteit, familiaal gevoel en menselijke waarden

Marick Schippers, afgestudeerd aan de Solvay Business School, is pas 34 jaar oud en heeft al uitgebreide ervaring in de vastgoedsector, aangezien zijn ouders de franchise Engel & Völkers in Waterloo en Nijvel hebben opgericht. Hij nam deze franchise over in 2016 en verkocht ze eind 2023 aan het moederbedrijf van de groep. Hoewel zijn ouders met pensioen zijn, werkt hij er nog steeds samen met zijn zus.

“Wat onze kracht en reputatie heeft gemaakt, is het feit dat we op een familiale manier met vastgoed omgaan. Elke klant heeft zijn eigen persoonlijke verhaal. Een huis kopen of verkopen is vaak een belangrijke stap in iemands leven. Je moet deze context begrijpen om een uitstekende service te kunnen bieden: een opdracht voor een opgroeiend gezin, een eerste koper of een tweede huis benader je niet op dezelfde manier. Ik wil deze filosofie overbrengen op alle toekomstige kantoren in onze zone. Het imago van Engel & Völkers wordt traditioneel geassocieerd met prestigieus vastgoed (vooral in de hoofdstad), gezien Engel & Völkers al meer dan 45 jaar ervaring heeft in de marketing van luxevastgoed. Maar Engel&Völkers is ook actief in andere segmenten. We bieden dezelfde attente en discrete service, of het nu gaat om een kasteel, villa of appartement. We passen alleen de marketingtools aan,” legt Marick Schippers uit.

Engel & Völkers Brussel en Waals-Brabant zal nauw blijven samenwerken met de andere agentschappen in het land en in de Groep, die aanwezig is op vijf continenten. Dankzij Engel & Völkers unieke netwerk kan men immers serieuze potentiële kopers bereiken voor mensen die hun pand wensen te verkopen.

Over Engel & Völkers

Engel & Völkers is een van ’s werelds grootste aanbieders van prestigieus vastgoed en kwaliteitsvastgoed. De groep, gevestigd in Hamburg (Duitsland), is gespecialiseerd in het samenbrengen van kopers en verkopers van hoogwaardige panden en commercieel vastgoed, jachten en vliegtuigen. Al meer dan 45 jaar hebben de wensen en behoeften van particuliere en institutionele klanten de hoogste prioriteit. Het dienstenaanbod omvat alle aspecten van vastgoed: verkoop en verhuur, maar ook beleggingsadvies. Meer dan 16.600 mensen werken onder het Engel-merk & Völkers in meer dan 35 landen op vijf continenten.

Het succes van het bedrijf wordt ondersteund door geavanceerde trainingsprogramma’s aan de eigen vastgoedacademie, de hoge kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van digitale oplossingen voor makelaars.

Engel & Völkers is sinds 2006 aanwezig in België en heeft 14 makelaarskantoren.

www.engelvoelkers.com ​ ​

PFI

Author PFI

More posts by PFI