Skip to main content

Binance erkent het belang van FSMA’s nieuwe regels voor cryptoreclame

  • De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft een nieuw reglement ingevoerd voor reclame voor virtuele valuta in België. De nieuwe verordening treedt in werking op 17 mei 2023.
  • Binance erkent het belang van de nieuwe regelgeving van de FSMA om consumenten in de cryptoruimte te beschermen.

Roy van Krimpen
Regional Lead Benelux & Nordics bij Binance

Brussel, 24 maart, 2023 – De nieuw aangekondigde regels moeten ervoor zorgen dat de risico’s van virtuele activa adequaat worden weergegeven in gerelateerde advertenties. Daarnaast investeert de FSMA ook in het verhogen van de kennis over virtuele munten en lanceert ze een reeks van vier educatieve video’s in een poging om de financiële vorming over virtuele munten in België een prioriteit te maken.

Deze video’s, gecombineerd met een informatieblad voor leerkrachten en een quiz voor leerlingen, vormen een compleet lespakket om meer voorlichting te geven over crypto en de risico’s ervan.

Aangezien het gebruik van crypto blijft groeien en evolueren, is het belangrijk dat de regelgeving mee evolueert. Het instellen van het juiste regelgevend kader is essentieel om de cryptoruimte verder te voorzien en te beveiligen voor huidige en toekomstige gebruikers, en om de duurzame groei van het ecosysteem te waarborgen.

Binance is altijd uitgesproken geweest over de noodzaak van slimme regelgeving om de cryptoruimte te beveiligen. Wij geloven dat deze nieuwe regels zullen helpen om het vertrouwen en de stabiliteit binnen de industrie te bevorderen, terwijl ze gebruikers ook een grotere mate van bescherming bieden.

Nu het crypto-ecosysteem aan meer kritische onderzoeken wordt onderworpen terwijl het traditionele banksysteem een nieuwe crisis doormaakt, is het belangrijk om regels die helpen om meer transparantie en veiligheid te brengen, te omarmen en te ondersteunen.

Bij Binance werken we hard om ervoor te zorgen dat gebruikers de tools en kennis hebben die ze nodig hebben om risico’s te beperken. We hebben ons altijd gericht op het beschermen van onze gebruikers en hen een veilig platform voor crypto en web3 te bieden.

Roy van Krimpen, Regional Lead Benelux & Nordics bij Binance verklaart: “Onze kernwaarde is het beschermen van gebruikers, daarom hadden we al proactief een risicodisclaimer toegevoegd aan al onze communicatie. Het is goed om te zien dat een toezichthouder dit verantwoordelijkheidsgevoel deelt en actie onderneemt tegen misleidende advertenties. We zijn vastbesloten om de nieuwe regels na te leven en tegelijkertijd onze gebruikers te blijven beschermen en voorlichten.”

Binance erkent ook het belang van onderwijs voor een verantwoord gebruik van virtuele valuta. Het heeft veel initiatieven genomen om educatie rond cryptomunten te bevorderen, waaronder webinars, workshops en educatieve content op haar platform. Binance juicht de inzet van de FSMA toe om nog meer financiële vorming over virtuele valuta te bieden. Binance engageert zich om te blijven werken aan de bevordering van veilige handel in de crypto-ruimte.

KFI

Author KFI

More posts by KFI