Skip to main content

MG Health Care, een Waalse onderneming die actief is in de zorg voor mensen met een handicap, lanceert vandaag een fondsenwerving van maximaal 980.000 euro op het BeeBonds crowdlending platform. Het doel is de bouw van een opvangcentrum in Verviers mee te financieren.

Dankzij crowdlending wil MG Health Care BV, gespecialiseerd in de zorg voor personen met een handicap, de bouw van een opvangcentrum voor 40 volwassenen met een handicap meefinancieren. Het centrum bevindt zich in de Rue du Prince, 12A, in het noordoosten van Verviers en zal bestaan uit drie gebouwen: twee ervan zullen worden gebruikt als accommodatie voor de bewoners (met elk 20 bedden), terwijl het derde wordt gereserveerd voor de gemeenschappelijke ruimten (keuken, administratieve kantoren, enz.).

 

MG Health Care beheert momenteel drie centra met in totaal ongeveer 100 bewoners. “Er is in ons land een grote vraag naar opvang en huisvesting voor mensen met een handicap, omdat er zeer weinig aangepaste woningen zijn. De bestaansreden van ons bedrijf is om op eigen schaal zoveel mogelijk bij te dragen aan verbetering van de situatie”, aldus Ioannis Gournis, directeur van MG Health Care.

Het vorige project van MG Health Care, dat afgelopen november via BeeBonds werd co-gefinancierd, verloopt volgens plan. Het dienstencentrum Chemin de la Caracole, in het zuiden van Namen, is momenteel in aanbouw en zal over enkele maanden 80 mentaal gehandicapte volwassenen verwelkomen.

“Na deze zeer overtuigende ervaring stellen we nu investeerders voor om ons te helpen bij de bouw van een opvangcentrum in Verviers. Het gaat om een zeer korte lening van slechts 1,5 jaar, want de werkzaamheden zijn al begonnen”, voegt Ioannis Gournis eraan toe.

Een doordachte financiële constructie

De werkzaamheden aan het project Rue du Prince worden uitgevoerd door Olympus Immo. Zij hebben het terrein in 2020 verworven, in 2021 de bouwvergunning verkregen en zijn in 2022 met de bouw gestart. MG Health Care BV (eigenaar van het project) en Olympus Immo BV (huidige eigenaar van het terrein) behoren beide tot de groep Mélotte. Net als Verviers Santé BV, dat uiteindelijk de beheerder van het centrum zal worden.

“Olympus Immo” zal worden overgenomen door MG Health Care dankzij een banklening en een deel van de BeeBonds crowdlending. De fondsenwerving, die 8% bruto per jaar zal opbrengen, zal ook helpen om een deel van de werken te herfinancieren. Na de voorlopige oplevering van de gebouwen eind 2024 zal Olympus Immo worden verkocht aan een derde partij die een belofte tot aankoop heeft gedaan (de verkoop zal gebeuren via een ‘share deal’, voor een bedrag van 6 miljoen euro exclusief transactiekosten). En de obligatiefinanciering zal op dezelfde dag worden terugbetaald”, verklaart Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

Het opvangcentrum zal de bewoners met een handicap een kwaliteitsvolle leefomgeving bieden die aangepast is aan hun specifieke behoeften. Het zal ook voldoen aan de nieuwste energie- en sanitaire normen en het omkaderingspersoneel een functionele werkomgeving bieden.

Enkele kerncijfers over het thema handicap

Details van de fondsenwerving

Deze staat open voor particuliere investeerders en rechtspersonen.

Geïnteresseerde investeerders vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds: www.beebonds.com/projecten/

  • Het doel is een maximumbedrag van 980.000 euro te bereiken, geleend voor een periode van 1,5 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8%.
  • De fondsenwerving zal worden gebruikt voor de medefinanciering van de bouw van het opvangcentrum voor 40 volwassenen met een handicap. Meer bepaald zal het de overname van Olympus Immo BV (eigenaar van het terrein) door MG Health Care BV (eigenaar van het project) – beide dochterondernemingen van de Mélotte Groep – en de herfinanciering van een deel van de werken financieren.
  • De minimuminvestering voor de fondsenwerving bedraagt 500 euro.

De emittent

MG Health Care BV is een dochteronderneming van de groep Mélotte, gespecialiseerd in de sector van de huisvesting van gehandicapten. Zij is erkend door de AVIQ (Waalse organisatie die verantwoordelijk is voor de erkenning en subsidiëring van instellingen voor gehandicaptenhuisvesting) en beheert reeds 3 centra die in totaal een honderdtal bewoners opvangen.

Mélotte Group, gevestigd in Chaudfontaine, is sinds 2008 actief in de ontwikkeling van traditioneel residentieel vastgoed en sociale huisvesting in België. www.melottegroup.com.

KFI

Author KFI

More posts by KFI