Skip to main content

ODDO BHF Asset Management heeft zijn nieuwe target-date obligatiefonds ODDO BHF Global Target 2028 gelanceerd. Met 1,4 miljard euro1 aan vermogen onder beheer in deze strategie heeft ODDO BHF Asset Management ruime ervaring opgedaan in het structureren en beheren van dit type fondsen sinds de lancering van zijn eerste target-date fonds in 2009.

ODDO BHF Global Target 2028 wil de waarde van de portefeuille op middellange en lange termijn verhogen door te beleggen in wereldwijde hoogrentende obligaties met een rating tussen BB+ en CCC die uiterlijk op 1 juli 2029 aflopen. Het fonds volgt een buy-and-maintain benadering op basis van een beproefd beleggingsproces dat diepgaand fundamenteel kredietonderzoek combineert met actief en grondig risicobeheer. Het fonds is geclassificeerd als artikel 8 product onder de Europese Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

ODDO BHF Global Target 2028 wordt beheerd door een ervaren beleggingsteam onder leiding van Alexis Renault, die meer dan 27 jaar ervaring heeft in high yield. Alexis stuurt een team van negen gespecialiseerde fondsbeheerders/analisten aan.

Het fonds staat open voor beleggers tot 29 december 2023.

Alexis Renault, fondsbeheerder en Global Head of High Yield bij ODDO BHF Asset Management: “De stijgende rente en de groter wordende spreads in de afgelopen maanden hebben de belangstelling voor de kredietmarkt weer aangewakkerd, waardoor er kansen ontstaan voor onze klanten, die we in vele jaren niet hadden gezien. De markt voor hoogrentende obligaties is opnieuw potentieel aantrekkelijk voor onze cliënten, met name via target-date fondsen, die, in tegenstelling tot een rechtstreeks aangehouden obligatie, zowel zichtbaarheid bieden op het verwachte rendement tot de vervaldag als diversificatie van obligaties binnen de portefeuille, terwijl ze wel blootstaan aan een risico op wanbetaling en kapitaalverlies.”

1 Per 31 oktober, 2022

KFI

Author KFI

More posts by KFI