Skip to main content
  • Europese private bank introduceert actief beheerd fonds dat belegt in Amerikaanse aandelen, als eerste van een serie multi manager ICBE-fondsen die exclusief beschikbaar zijn voor klanten van Quintet
  • Later te introduceren fondsen beleggen in wereldwijde high yield-obligaties, aandelen uit continentaal Europa en wereldwijde investment-grade bedrijfsobligaties

Quintet Private Bank, het moederbedrijf van Puilaetco, is gevestigd in Luxemburg en dat actief is in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk, maakt vandaag de introductie bekend van het eerste multi manager ICBE (Instelling voor Collectieve Beleggingen in Effecten) fonds dat is ontwikkeld samen met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Dit volgt op de totstandkoming van een samenwerkingsovereenkomst met BlackRock in 2023. Deze samenwerking breidt de beleggingscapaciteit van Quintet verder uit en vergroot het vermogen om in de lange termijn behoeften van haar cliënten te voorzien. Quintet houdt hierbij volledige controle over de beleggingsbesluitvorming.

Op basis van de open-architectuurbenadering van Quintet, ondersteund door de schaalgrootte en beleggingsexpertise van BlackRock, zal voor elk van deze actief beheerde en op één beleggingscategorie gerichte fondsen worden gekozen voor een combinatie van externe beheerders. Het doel is het portefeuillerendement te ondersteunen en de diversificatie te vergroten. De fondsen zullen uitsluitend beschikbaar zijn voor klanten van Quintet.

Het eerste fonds dat wordt geïntroduceerd, QMM Actively Managed US Equity, is geïntroduceerd na goedkeuring van de toezichthouder en alleen beschikbaar voor belegging voor klanten van Quintet, als onderdeel van de ‘flagship portfolios’ van de private bank. Het in Amerikaanse dollars gedenomineerde fonds heeft als doel de benchmark te outperformen door het combineren van actief beheerde Amerikaanse aandelenstrategieën met verschillende beleggingsstijlen.

Net als de drie andere multi manager fondsen, die samen met BlackRock tegen eind mei 2024 worden geïntroduceerd en zullen beleggen in wereldwijde high yield-obligaties, aandelen uit continentaal Europa en wereldwijde investment-grade bedrijfsobligaties, houdt het Amerikaanse aandelenfonds rekening met milieu-, sociale en governance-factoren, in lijn met het duurzame beleggingsbeleid van Quintet. Quintet gaat voor de risicoanalyses en rapportages gebruikmaken van Aladdin, het door BlackRock ontwikkelde beleggingstechnologie platform.

“Wij zijn zeer verheugd de introductie van het eerste fonds dat we hebben ontwikkeld in samenwerking met BlackRock te kunnen aankondigen. Hieruit blijkt ons vermogen om solide resultaten voor onze klanten te realiseren, een superieure klantervaring te bieden en continue beleggingsinnovatie te leveren,” zegt Bryan Crawford, Group Head of Investment & Client Solutions en lid van het Authorized Management Committee van Quintet Private Bank. “We kijken ernaar uit om nog meer fondsen samen met BlackRock te introduceren en zijn verheugd dat wij onze klanten nu toegang kunnen bieden tot een nog breder universum van beleggingsmogelijkheden.”

Bettina Mazzocchi, Co-Head Wealth Solutions EMEA, Multi-Asset Strategies & Solutions bij BlackRock, zegt: We hebben samen met Quintet, exclusief voor haar klanten, een verzameling innovatieve oplossingen ontwikkeld, waarvoor de beste beleggingsstrategieën per categorie met elkaar worden gecombineerd. Ze zijn bedoeld om in alle marktomgevingen meer bestendige uitkomsten op te leveren. Voor elk van deze fondsen, die speciaal zijn samengesteld om tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten van Quintet, wordt gebruik gemaakt van de beleggingsexpertise van BlackRock en de kracht van ons eigen risicobeheerplatform om de product en portfolio innovatie te stimuleren.”

EFI

Author EFI

More posts by EFI