Skip to main content

Kayvan Vahid wordt hoofd Equity Europe Core & Value bij AllianzGI

Allianz Global Investors (AllianzGI), een toonaangevende wereldwijde actieve vermogensbeheerder, kondigde vandaag de benoeming aan van Kayvan Vahid als Hoofd Equity Europe Core & Value.

Kayvan werkt vanuit Londen en rapporteert aan Jörg De Vries-Hippen, European Equity CIO. Kayvan zal leiding geven aan de inspanningen van AllianzGI om de capaciteiten in het fundamenteel beheerde Europese Core en Value-segment, een belangrijk segment voor klanten, te versterken en uit te breiden. Kayvan’s expertise zal AllianzGI’s ervaring op het gebied van Value aanvullen en helpen om Core & Value als een extra pijler van het AllianzGI Equity platform te vestigen.

Kayvan Vahid, Allianz Global Investors

Kayvan Vahid, Allianz Global Investors

Jörg De Vries-Hippen, European Equity CIO, Allianz Global Investors, licht toe: ”De komst van Kayvan in het team zal onze capaciteiten op het gebied van Europese kern- en waardebeleggingen verder versterken, een gebied waarvan we weten dat het van groot belang is voor onze klanten. Kayvan’s beleggingsbenadering, met name zijn ervaring in valuebeleggen, zal het bestaande team aanvullen en tegelijkertijd een frisse kijk geven op onze bestaande aanpak en klantoplossingen.”

Virginie Maisonneuve, Global CIO, Equity, Allianz Global Investors, zegt:
“We zijn blij dat we iemand van Kayvan’s kaliber aan ons Equities-team kunnen toevoegen. Hij brengt uitgebreide kennis en begrip van Europese aandelen en Value investing met zich mee en zal onze expertise op dit gebied verder vergroten. Ik ben er zeker van dat Kayvan, in nauwe samenwerking met collega’s van het Equities-platform, nieuwe en opwindende mogelijkheden voor onze klanten zal helpen ontsluiten.”

Kayvan’s aanwerving is de laatste stap in de versterking van AllianzGI’s Equities team in Londen, dat dit jaar Giles Money heeft aangenomen als CIO van het Global Sustainability/SRI Equity team, Rajnish Kumar heeft gepromoveerd tot de nieuw gecreëerde rol van Head of Investment Technology and AI, Investment Platform, en een team van Amerikaanse aandelenanalisten heeft opgericht.

Kayvan Vahid werkte meer dan 20 jaar bij UBS en was recentelijk Deputy Head of Global Value Equity en Head of European Mid Cap Equities bij UBS Asset Management (UBS AM) in Londen. ​ In zijn functie was hij verantwoordelijk voor het beheer van een reeks institutionele en particuliere fondsen in wereldwijde, Europese en Britse aandelenmandaten. Voorafgaand aan deze functies was hij portefeuillebeheerder voor European Small and Mid-Caps en European Equities Research Analyst bij UBS AM. Kayvan is 46 jaar. Kayvan heeft een BSc (Hons) in Economie & Econometrie van de Universiteit van Nottingham. Hij is ook CFA charterhouder.

EFI

Author EFI

More posts by EFI