Skip to main content

Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft aangekondigd zijn expertise op het gebied van multi-asset uit te breiden met Hartwig Kos, die begin september 2023 bij AllianzGI in dienst treedt van DWS.

Hartwig Kos - Allianz Global Investors

Hartwig Kos – Allianz Global Investors

Deze veranderingen zullen de puur fundamentele multi-asset beleggingsbenadering aanscherpen – die naast de al langer bestaande “kwantitatieve” en puur systematische strategieën staat. Hartwig zal werkzaam zijn vanuit Frankfurt en rapporteren aan Gregor MA Hirt, Global CIO Multi Asset.

Gregor MA Hirt, Global CIO Multi Asset, licht toe:We zijn zeer verheugd Hartwig Kos per september bij AllianzGI te verwelkomen. Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van fundamenteel beleggen zal hij een uitstekende aanvulling zijn op het Multi Asset team van AllianzGI, waar hij leiding zal geven aan de fundamentele beleggingsstrategieën. Als hoofd van Multi Asset Fundamental Investing zal hij onder andere bijdragen aan de verdere verbetering van onze fundamentele benadering en ons productaanbod voor zowel particuliere als institutionele klanten.

Hartwig Kos is momenteel Head of Multi Asset Allocation bij DWS Investment in Frankfurt. Hij heeft 18 jaar ervaring in multi-asset portefeuillebeheer en asset allocatie onderzoek. Voordat hij in 2019 bij DWS in dienst trad, was hij Co-Head of Multi Asset & Vice Chief Investment Officer bij Syz Asset Management en Investment Director in de Global Multi Asset Group van Baring Asset Management, beide in Londen. Kos heeft een Ph.D. in Finance van City University London en diploma’s in Investment Management van Bayes Business School (voorheen Cass) en in Finance, Controlling en Banking van de Universiteit van Basel. Hij is CFA Charterholder.

EFI

Author EFI

More posts by EFI