Skip to main content

Mediport Medical Center Cadix start vandaag een fondsenwerving van maximaal 2 miljoen euro op het crowdlending platform van BeeBonds. Het doel is om de ontwikkeling en uitrusting van een ultramodern multidisciplinair medisch centrum in Antwerpen mede te financieren.

In de oude havenwijk Cadix in Antwerpen, op een boogscheut van het nieuwe ZAS-ziekenhuis dat in september wordt geopend, is ook het Mediport Medical Center Cadix in aanbouw. Deze laatste zal deze zomer zijn deuren openen.

Het is de bedoeling dat de twee entiteiten samenwerken om patiënten zo goed mogelijk te dienen: enerzijds het ziekenhuis voor invasieve zorg en anderzijds het medisch centrum voor diagnostiek en preventieve geneeskunde.

In het Mediport Medical Center Cadix zullen allerhande diensten rond cardiologie, radiologie, pneumologie, urologie, gynaecologie en orthopedie, alsmede een wervelkolom- en een sportkliniek onder eenzelfde dak worden ondergebracht. Het bijna 1.200 vierkante meter grote centrum zal worden uitgerust met ultramoderne medische apparatuur dankzij een strategisch partnerschap met GE Healthcare, een wereldleider op het gebied van medische technologie, farmaceutische diagnostiek en data-analyse.

« Iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen, maar toch wordt in België slechts 0,17% van het budget voor gezondheidszorg besteed aan preventie (tegenover 3,1% op Europees niveau). Met ons project Mediport Medical Center Cadix willen we een multidisciplinaire samenwerking op het gebied van preventieve geneeskunde op gang brengen en zodoende bijdragen aan een betere gezondheid van de bevolking, » zegt Zvi Donat, CEO van Mediport Medical Center Cadix. « We pleiten voor communicatie tussen professionele zorgverleners en het aanbieden voor een efficiënte geïntegreerde zorg: in de regel zullen onderzoeken plaatsvinden vóór een medische consultatie, zodat een dokter altijd over de relevante informatie beschikt. »

Een deel van het Mediport Medical Center Cadix zal functioneren als een co-working: dokters krijgen de mogelijkheid om er hun privépraktijk te openen of uit te breiden, tegelijk te profiteren van de nieuwste medische technologie en tevens hun administratieve rompslomp te beperken. Dit zou vooral jong talent moeten aantrekken. Omgekeerd kunnen dokters en andere zorgverleners van Mediport ook elders actief zijn.

Focus op cardiologie

Cardiologie zal een speerpunt van het centrum zijn: het onderzoek van de symptomen, de diagnose en de daaruit voortvloeiende besluitvorming zullen in één enkel bezoek plaatsvinden. Mediport zal beschikken over een CardioGraphe™-scanner, het eerste cardiovasculaire CT-systeem ter wereld dat cardiovasculaire beeldvorming niet-invasief maakt.

Er zijn al 30 cardiologen en 20 radiologen aangeworven om patiënten te ontvangen van zodra het centrum opengaat.

Investeren in preventieve gezondheid

Het project is al in een ver gevorderd stadium want sinds 2020 is 5,6 miljoen euro bijeengebracht, uit eigen middelen en via bankfinanciering, om het gebouw aan te kopen en met de werkzaamheden te beginnen. De afwerking, de inrichting en de uitrusting van het centrum met de nodige apparatuur zijn nu de volgende stappen.

« Voor BeeBonds beantwoordt Mediport Medical Center Cadix perfect aan onze filosofie van participatieve financiering van zinvolle projecten: we steunen zowel de lokale economie als de volksgezondheid. Het streven om zoveel mogelijk mensen in goede gezondheid te houden is gunstig voor iedereen », zegt Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

Investeerders kunnen vanaf vandaag deelnemen aan de fondsenwerving van maximaal 2 miljoen euro. Ze lenen een bedrag naar keuze (vanaf €500) en dat voor een periode van 4 jaar.

« De hoge jaarlijkse brutorente van 9,75% vergoedt voldoende het risico verbonden aan de uitgifte: het succes en de rentabiliteit van de onderneming hangen met name af van het aantal patiënten en consultaties. Het managementteam van Mediport is ervaren en complementair; de financiële vooruitzichten zijn geanalyseerd door onze partner PwC; en een honderdtal artsen hebben reeds een samenwerkingscontract ondertekend of hun belangstelling getoond. », aldus Joël Duysan.

Adres van het Mediport Medical Center Cadix : Binnenvaartstraat 95, 2000 Antwerpen (dichtbij Park Spoor Noord) ; www.mediportcadix.be

Details van de fondsenwerving

Deze staat open voor particuliere investeerders en rechtspersonen.

Geïnteresseerde investeerders vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds: https://www.beebonds.com/nl/project/

  • Het doel is om maximaal 2 miljoen euro op te halen, geleend voor een periode van 4 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 9,75%.
  • De fondsenwerving zal worden gebruikt om de renovatie en uitrusting van het medisch centrum mede te financieren. De eigen middelen en de bankfinanciering hebben reeds de aankoop van het gebouw in 2020 (1.180 m²) en 25 ondergrondse parkeerplaatsen in 2022 en de start van de werken mogelijk gemaakt. Een tweede bankfinanciering zal de voltooiing van de bouw mogelijk maken.
  • Er kan vanaf 500 euro worden ingestapt.

De emittent

Spacit Mediport BV werd in 2019 opgericht door Zvi Donat, een ervaren investeerder die eerder multidisciplinaire medische centra oprichtte en ontwikkelde in de VS (Coastal Kids) en Israël (Sharp Plus). Spacit Mediport BV zal zijn eerste medisch centrum in 2023 openen: Mediport Medical Center Cadix, gelegen in Antwerpen, dicht bij het nieuwe ZAS Cadix ziekenhuis. Het centrum zal preventieve gezondheidszorg aanbieden en zich daarmee onderscheiden van traditionele ziekenhuizen die zich meer richten op curatieve geneeskunde. Dankzij een strategisch partnerschap met GE Healthcare zal geavanceerde medische apparatuur beschikbaar zijn.

 
KFI

Author KFI

More posts by KFI