Skip to main content

Goldwasser Exchange automatiseert onboarding proces met API van Penneo

Uitdagingen

Goldwasser Exchange gaat er prat op zijn klanten de best mogelijke ervaring te geven. Dit wordt bereikt door hoogwaardige, persoonlijke ondersteuning te bieden en tegelijkertijd het leven van haar klanten te vergemakkelijken door middel van automatisering.

Goldwasser Exchange wilde het proces voor het openen van een rekening zo efficiënt, handig en eenvoudig mogelijk maken voor haar klanten. Hoewel het grootste deel van het proces al geautomatiseerd was, ontbrak een oplossing voor elektronische handtekeningen om het proces 100% digitaal te maken.

Het bedrijf begon daarom verschillende aanbieders van elektronische handtekeningen te onderzoeken en besloot Penneo Sign te implementeren.

Oplossing

Een van de redenen waarom Goldwasser Exchange Penneo Sign koos als partner voor e-handtekeningen was de mogelijkheid om Penneo’s API te gebruiken om een oplossing te bouwen die integreert met de bestaande workflows van het bedrijf.

“Een van de sterke punten van Penneo is de mogelijkheid om handtekeningprocessen te integreren en te automatiseren met behulp van de API, en daardoor specifieke workflows te creëren die perfect geschikt zijn voor ons bedrijf,” licht Jonathan Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange toe.

Een andere reden was het gebruiksgemak van het platform. Voor Goldwasser Exchange is het essentieel dat het ondertekeningsproces eenvoudig en intuïtief is voor zijn klanten.

Met Penneo Sign stelt Goldwasser Exchange haar klanten in staat om documenten met itsme® te ondertekenen en zo de voordelen van elektronische ondertekening te benutten: efficiëntie, gemak en veiligheid.

“Wat ons bevalt aan Penneo is het feit dat je een reeks documenten in één keer kunt ondertekenen. Zelfs als de klant meerdere keren een document moet ondertekenen, is er maar één handeling voor de eindklant. En dat was voor ons heel belangrijk,” zegt Jonathan Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange

Resultaten

Vandaag is Penneo’s digitale handtekeningoplossing volledig geïntegreerd in het onboarding proces bij Goldwasser Exchange. Dankzij de automatisering besparen zowel Goldwasser Exchange als hun klanten heel wat tijd. Klanten hoeven hun documenten niet langer af te drukken, te ondertekenen en vervolgens per post terug te sturen. Goldwasser Exchange heeft een deel van het administratieve werk voor het openen van een nieuwe rekening kunnen elimineren.

“Vroeger duurde het 5-10 dagen om de opening van een rekening te voltooien. Nu, dankzij Penneo’s elektronische handtekening en de automatisering die we hebben gecreëerd, kunnen we rekeningen openen in minder dan 24 uur,” zegt Jonathan Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange.

Goldwasser Exchange is van plan Penneo Sign te blijven gebruiken en de integratie ervan verder te ontwikkelen voor alle gevallen waarin klanten documenten moeten ondertekenen.

Over Goldwasser Exchange

Goldwasser Exchange is een in België gevestigde beursvennootschap die beleggingsdiensten aanbiedt aan particulieren. Met meer dan dertig jaar ervaring is het bedrijf een belangrijke speler in het Belgische financiële landschap.

De onderneming staat bekend om de kwaliteit van haar diensten en de gemoedsrust die zij haar klanten biedt dankzij haar waarden: eenvoud en transparantie.

Over Penneo

Penneo is een Deens bedrijf dat genoteerd is aan de Nasdaq First North Growth Market Denmark en marktleider is in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Het werd in 2014 opgericht in Kopenhagen door zes ondernemers, met als doel de rompslomp bij het ondertekenen van documenten terug te dringen. Aanvankelijk was het idee om pen en papier te vervangen door een nieuwe digitale pen, de ‘Pen-neo’. Vandaag biedt het bedrijf een ecosysteem van RegTech-oplossingen voor de automatisering van bedrijfsworkflows met betrekking tot klantonboarding (Penneo KYC) en het veilig ondertekenen en beheren van documenten (Penneo Sign). Penneo biedt bedrijven een efficiënte en goedkope tool om te voldoen aan wettelijke vereisten.

KFI

Author KFI

More posts by KFI