Skip to main content

Met de aanwerving van Samuel Gruen als obligatiebeheerder voegt Rothschild & Co Asset Management een schat van ervaring op het vlak van rente- en monetaire producten toe aan zijn beheerteam. Onder leiding van Emmanuel Petit, hoofd obligatiebeheer, zal Samuel zijn expertise inzake derivaten aanwenden om het kredietrisico voor het volledige productgamma te beheren. Samuel zal met name betrokken zijn bij het beheer van portefeuilles als R-co Conviction Credit Euro en R-co Valor Bond Opportunities, voor de kredietstrategieën op basis van relatieve waarde.

Na het succes van zijn obligatiegamma, voornamelijk van de fondsen met vaste looptijd R-co Target 2026 HY en R-co Target 2028 IG, maar ook van flagship R-co Conviction Credit Euro, dat in 2023 meer dan 1,2 miljard euro ophaalde, is deze aanwerving een volgende stap in de strategische versterking van de vermogensbeheerder in die vermogenscategorie.

“We hebben in 2023 mooie rendementen behaald met onze obligatiefondsen, met name op de flexibele fondsen en op die met vaste looptijd, wat zich heeft geuit in een recordbedrag aan nieuwe intekeningen.Dat was mogelijk dankzij onze beleggingsprocedure en -filosofie, die we al meer dan vijftien jaar hanteren.Naar onze mening oogt de beleggingscontext de komende jaren nog steeds gunstig voor onze producten, en daar zetten we dan ook op in”, benadrukt Emmanuel Petit, hoofd obligatiebeheer bij Rothschild & Co Asset Management.

LFI

Author LFI

More posts by LFI