Skip to main content

Trade Republic, Europa’s grootste spaarplatform, biedt haar klanten nu 4 procent rente op jaarbasis op hun contante geldsaldo, zodat zij gemakkelijk kunnen profiteren van de verhoogde ECB-rente en van beleggingen op de kapitaalmarkt. Aangezien de looptijd van het aanbod onbeperkt is, biedt Trade Republic een van de hoogste jaarlijkse rente op contant geld dat onmiddellijk opvraagbaar is in België. De rente wordt in realtime berekend en, anders dan bij veel andere aanbiedingen, maandelijks uitbetaald, zodat klanten samengestelde rente kunnen opbouwen. Met de verhoging van de rente maakt Trade Republic nu haar missie om haar klanten voor te bereiden op vermogensvorming op lange termijn en sparen voor hun pensioen meer dan waar.

  • Alle klanten ontvangen 4 procent rente op jaarbasis op hun geldsaldo
  • Deze rente is een van de hoogste jaarlijkse rentepercentages in België en het is geen beperkt aanbod zoals bij vele andere banken. Het vermelde rentepercentage is geldig tot nader order.
  • De rente wordt realtime in de app berekend en maandelijks bijgeschreven.
  • Het aanbod is geldig voor alle bestaande en nieuwe klanten in alle markten voor een saldo tot 50.000 euro.Dankzij de vergoeding van nog niet belegd kapitaal versterkt Trade Republic zijn marktleiderschap als Europa’s grootste spaarplatform

 “Met 4 procent effectieve rente op jaarbasis geven we de voordelen van het nieuwe renteklimaat direct door aan onze klanten. Iedere belegger kan nu direct en eenvoudig profiteren van de rente”, zegt Matthias Baccion, Market Lead van Trade Republic. “We zetten een nieuwe stap in onze missie om vermogensopbouw voor iedereen mogelijk te maken. Zo wordt Trade Republic een van de meest aantrekkelijke plekken om uw geld te sparen en te beleggen.”

Matthias Baccino, Markets - Group Lead bij Trade Republic
Matthias Baccino, Markets – Group Lead bij Trade Republic

Nu de Europese Centrale Bank de rente verhoogt, wordt sparen op basis van rente weer aantrekkelijk. Trade Republic is de eerste broker die de kans grijpt om rente te betalen op de niet-geïnvesteerde liquide middelen van klanten. Met een effectieve rente van 4 procent op jaarbasis voor alle bestaande en nieuwe klanten onderscheidt Europa’s grootste spaarplatform zich duidelijk van de concurrentie. In tegenstelling tot andere banken is de looptijd van het aanbod niet beperkt en zijn de rentetarieven tot nader order geldig. De rentebaten worden in de app realtime berekend en maandelijks bijgeschreven. Het aanbod geldt voor saldi tot 50.000 euro. Ze worden beschermd door de EU-richtlijn van de wettelijke depositogarantiestelsels (DGS). 

Een Trade Republic-rekening kan in slechts vijf minuten worden geopend in de app of via desktop. Klanten kunnen gratis investeren in het grootste ETF-spaarplanaanbod van Europa. Daarnaast biedt Trade Republic ook fractionele handel aan voor bijna alle aandelen. Hierdoor kunnen klanten al met een beperkt budget beleggen in aandelen, zelfs als deze hoog geprijsd zijn zoals bijvoorbeeld Booking.com of Warren Buffet’s Berkshire Hathaway. Trade Republic is actief in 17 Europese landen en staat onder toezicht van BaFin en Bundesbank.

LFI

Author LFI

More posts by LFI