Skip to main content

Allianz Global Investors, een van ’s werelds toonaangevende vermogensbeheerders, kondigde vandaag aan dat de verantwoordelijkheden van Amine Benghabrit, Managing Director van AllianzGI in Frankrijk, worden uitgebreid naar de Benelux. Voorheen was hij verantwoordelijk voor de distributie in Frankrijk, maar nu zal hij ook instaan voor de ontwikkeling van de distributie in België, Luxemburg en Nederland, in nauwe samenwerking met de lokale teams. Hij zal verantwoordelijk worden voor de productontwikkeling, synergieën tussen teams ontwikkelen en groeiplannen voor de lange termijn implementeren.

Amine Benghabrit, Directeur général d'Allianz Global Investors France.

Amine Benghabrit, Managing Director van Allianz Global Investors Frankrijk.

Edouard Jozan, hoofd Europese distributie, licht toe: “Amine heeft zijn expertise, energie en leiderschap ruimschoots bewezen toen hij onze activiteiten in Frankrijk leidde. Ik heb er alle vertrouwen in dat dankzij zijn nieuwe taken onze activiteiten in Frankrijk en de Benelux verder kunnen groeien. De uitdagingen zijn lokaal, net als de klanten en werknemers. En de tools en oplossingen zijn transversaal en globaal. Dankzij deze regionale verantwoordelijkheid kunnen we beter inspelen op de lokale vraag, op een meer coherente en strategische manier, en kunnen we synergieën en best practices uitwisselen tussen de verschillende teams.”

Amine Benghabrit trad in 2000 in dienst bij AllianzGI. Na een aantal functies in verschillende klantsegmenten in Frankrijk en Luxemburg werd hij achtereenvolgens benoemd tot Salesdirecteur Institutionele klanten en vervolgens tot Commercieel Directeur Bedrijven. In 2012 werd hij benoemd tot directeur distributie France. In 2016 werd hij benoemd tot Managing Director Frankrijk.

Hij heeft een Master’s 2 in Banking Finance Insurance van de Universiteit van Parijs X en een Master in Economie, in 1997 van de Universiteit van Parijs II-Assas.

EFI

Author EFI

More posts by EFI