Skip to main content

Baanbrekende procedure combineert de ARC-IM implanteerbare ruggenmergstimulator met een nieuwe brein-computer interface

ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat innovatieve ruggenmergstimulatietherapieën creëert om beweging, functie en onafhankelijkheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie (SCI), kondigt vandaag de succesvolle eerste implantatie bij mensen aan van zijn ARC-IM Stimulator*, om de functie van de bovenste ledematen na SCI te herstellen. De patiënt ontving ook een draadloze brein-computer interface (BCI), ontworpen om gedachtegestuurde bewegingen te initiëren wanneer gekoppeld aan ARC-IM.

ONWARD ARC-IM levert gerichte, geprogrammeerde ARC-IM therapie aan het ruggenmerg om beweging en andere functies te herstellen na een dwarslaesie. ARC-IM Therapy is toegepast in meerdere klinische haalbaarheidsstudies om de mobiliteit te herstellen en de bloeddruk te stabiliseren na SCI. Voor het eerst is ARC-IM Therapy nu ook gebruikt om de beweging en functie van de bovenste ledematen te herstellen.

Vorige maand werden twee procedures uitgevoerd door neurochirurg Jocelyne Bloch, MD, in het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (CHUV) in Lausanne, Zwitserland. De ARC-IM implantatieprocedure vond plaats op 14 augustus 2023 en negen dagen later werd de BCI WIMAGINE® van CEA-Clinatec geïmplanteerd.

De BCI werkt samen met ARC-IM en is ontworpen om de intentie van een verlamd persoon om zijn bovenste ledematen te bewegen op te vangen en gebruikt kunstmatige intelligentie om die gedachten te decoderen. ARC-IM zet de gedecodeerde informatie vervolgens om in ARC-IM therapie – precieze stimulatie van het ruggenmerg – wat resulteert in gedachtegestuurde beweging.

“De implantatieprocedures met de ONWARD ARC-IM en Clinatec BCI verliepen soepel,” zei Dr. Jocelyne Bloch. “We werken nu samen met de patiënt aan het gebruik van deze geavanceerde innovatie om de beweging van zijn armen, handen en vingers te herstellen. We kijken ernaar uit om te zijner tijd meer informatie te delen.”

Deze nieuwste doorbraak maakt deel uit van een lopend klinisch onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van gedachte-geïnitieerde ruggenmergstimulatie na SCI. Het bouwt voort op de aankondiging van ONWARD in mei 2023 dat het combineren van de ARC Therapy met een BCI-implantaat ertoe leidde dat iemand meer controle kreeg over de bewegingen van zijn verlamde benen. Het onderzoek wordt ondersteund door een subsidie van de European Innovation Council (Reverse Paralysis project) en wordt gecoördineerd door de mededirecteuren van NeuroRestore – Professor Grégoire Courtine en Dr. Jocelyne Bloch – en Guillaume Charvet, hoofd van het Medical Device Development Lab bij CEA-Clinatec.

“Dit is opnieuw een indrukwekkend stukje onderzoek van onze partners bij NeuroRestore. We zijn enthousiast over de manier waarop ARC-IM therapie de functie van de bovenste ledematen

na SCI kan herstellen en we zijn benieuwd hoe de toevoeging van een BCI onze therapie kan verbeteren”, zegt Dave Marver, CEO van ONWARD. “Felicitaties aan de teams van EPFL, CHUV en CEA-Clinatec voor deze doorbraak. We voelen ons bevoorrecht dat onze technologie deel uitmaakt van dit onderzoek.”

Het bedrijf verwacht in de komende maanden meer informatie te kunnen geven over dit baanbrekende onderzoek, samen met een collegiaal getoetste publicatie waarin de procedure en resultaten worden beschreven.

*Alle ONWARD apparaten en therapieën, inclusief maar niet beperkt tot ARC-IM™, ARC-EX™ en ARC Therapy™, alleen of in combinatie met een BCI, zijn in onderzoek en niet beschikbaar voor commercieel gebruik.

EFI

Author EFI

More posts by EFI