Skip to main content

Allianz Global Investors (AllianzGI), een van ’s werelds grootste actieve vermogensbeheerders, heeft de benoeming aangekondigd van Johann Bey als hoofd van Allianz Insurance Asset Management.

Aan het hoofd van een team van een twaalftal mensen in Parijs, Frankfurt en München, zal hij verantwoordelijk zijn voor de relatie met Allianz voor de verzekeringsportefeuilles. Johann zal ook het verzekeringsecosysteem mede leiden.

Hij zal rapporteren aan Christian Finckh, Global Head of Allianz Business Development.

“Met zijn grondige kennis van onze klant Allianz en zijn ervaring in beleggingen zal Johann Bey een uitstekende servicekwaliteit handhaven voor deverzekeringsmaatschappijen van onze groep”, aldus Christian Finckh.

Johann Bey - Allianz Global Investors

Johann Bey – Allianz Global Investors

De 38-jarige Johann Bey heeft meer dan 15 jaar beleggingservaring. Hij begon zijn carrière bij Deloitte, als accountant gespecialiseerd in beleggingsfondsen en herverzekering. Vervolgens trad hij in 2011 in dienst bij de Allianz Group als Investment Manager in Stuttgart (tot 2015) en vervolgens in Parijs, voordat hij hoofd Investment Management werd (tot 2020) bij Allianz Investment Management Parijs. Hij trad in 2020 in dienst bij Allianz Trade als Group CIO.

Johann heeft een Master in Management van de Universiteit van Straatsburg. Hij heeft ook een MBA van de European School of Management and Technology (ESMT) in Berlijn en is CFA Charterholder.

Hij volgt Edouard Jozan op, die in december 2022 hoofd Europese distributie voor AllianzGI werd.

KFI

Author KFI

More posts by KFI