Skip to main content

iQrypto is de winnaar van de eAwards, georganiseerd door de NTT DATA FOUNDATION. De start-up wint 10.000 euro, een mentoringprogramma en een ticket naar Madrid om deel te nemen aan de Global eAwards die 25 oktober zullen plaatsvinden, 15 landen uit Europa en Latijns Amerika nemen deel aan deze finale.

iQrypto levert de volgende generatie Quantum Random Number Generators om telecommunicatie veilig te maken. De huidige versleutelingsprotocollen die doorgaans worden gebruikt in telecommunicatiesystemen kunnen worden gebroken door de opkomst van Quantum Computers. Om een dergelijk scenario te voorkomen, zijn zeer onvoorspelbare encryptiesleutels van goede en hoge kwaliteit nodig. iQrypto gebruikt een eigen technologie om de kleinste en energiezuinigste QRNG ter wereld te leveren voor het genereren van sleutels tegen een betaalbare prijs.

Beveiliging is een groeiende zorg in onze samenleving. Elke dag zijn er 30 miljard apparaten verbonden, waaronder 5 miljard smartphones die persoonlijke en gevoelige gegevens verzenden. Het veilig kunnen beschermen van deze gegevens is van het grootste belang voor de maatschappij. Van instant messaging tot bankieren, elk stukje informatie dat we we online delen moet worden versleuteld. Op dit moment zijn QRNG’s nog niet wijdverspreid in de massamarkt vanwege hun prijsvolume, stroomverbruik en prijspunt. iQrypto wil met hun technologie deze barrière wegnemen.

Sophie Leconte, CEO van NTT DATA BeLux & Frankrijk: “Wij zijn zeer enthousiast over het project van iQrypto. Tegenwoordig is security zowel voor overheden, bedrijven als particulieren een prioriteit. We zijn ervan overtuigd dat de technology van iQrypto een verschil zal maken in de toekomst.”

Alessandro Brunetti, CEO van iQrypto: “Wij zijn verheugd met deze prijs van de NTT DATA Foundation. Iedereen verdient privacy en veiligheid. Wij geloven in toegankelijke en veilige communicatie en willen de toepassing van post-kwantum encryptietechnologieën wijdverspreid maken. We kijken ernaar uit om deel te nemen aan de finale in Madrid en hopen de Global award te winnen.” ​

Wereldwijde eAwards – 22ste editie

In 2023 zullen, in het kader van de eAwards, technologieprojecten onder de aandacht worden gebracht in 15 Europese en Latijns-Amerikaanse landen. Het doel is ondernemers aan te moedigen die, met innovatieve projecten die gebruik maken van technologie, de levenskwaliteit van mensen verbeteren en tevens milieuvriendelijk zijn.iQrypto zal ons land vertegenwoordigen in de internationale finale van de Global eAwards. De finale vindt plaats op 25 oktober, tijdens de NTT DATA Talent Week, een week waarin internationale ondernemers (die een impact hebben op de wereld) en de Foundation worden samengebracht om samen te werken. Tijdens dit evenement krijgen alle deelnemende start-ups verschillende instrumenten, methodologieën en contacten met investeerders en deskundigen om in hun specifieke behoeften te voorzien. In deze context zal het Belgische project met winnaars uit 14 landen strijden om een extra prijs van 100.000 euro en een aanvullend versnellingsprogramma.

LFI

Author LFI

More posts by LFI