Skip to main content
  • Michael Krautzberger komt in augustus over van BlackRock naar AllianzGI
  • Krautzberger volgt Franck Dixmier op als Global CIO Fixed Income

Allianz Global Investors, een van ’s werelds grootste actieve vermogensbeheerders, kondigde vandaag aan dat het Michael Krautzberger heeft benoemd tot zijn nieuwe Global CIO Fixed Income. Hij treedt in augustus 2024 in dienst en volgt Franck Dixmier op die AllianzGI verlaat om zijn carrière een nieuwe wending te geven na bijna 30 jaar trouwe dienst aan AllianzGI en haar klanten.

Krautzberger komt van BlackRock, waar hij 19 jaar heeft gewerkt, meest recentelijk als Head of EMEA Fundamental Fixed Income sinds 2018. Daarvoor was hij Chief Investment Officer en lid van de raad van bestuur van BlackRock Asset Management Deutschland AG. Voordat hij in 2005 in dienst trad bij Merrill Lynch Investment Managers (dat in 2006 fuseerde met BlackRock), was Krautzberger hoofd Europese vastrentende waarden bij Union Investment. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij DWS.

Krautzberger volgt Franck Dixmier op, die sinds 1996 voor Allianz Global Investors en zijn voorgangers werkt. Dixmier werd in 2015 het eerste Global Head of Fixed Income van Allianz Global Investors en in 2020 de eerste Global CIO of Fixed Income, nadat hij een wereldwijd beleggingscomité en een gemeenschappelijk proces voor het grootste deel van de beleggingscategorie had opgezet.

Deborah Zurkow, Global Head of Investments, zei over de opvolging: “Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Franck te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan om AllianzGI’s vastrentende expertise op te bouwen tijdens zijn lange carrière bij het bedrijf; hij is een doordachte, inzichtelijke, professionele belegger en leider geweest. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Ik ben verheugd Michael te verwelkomen bij AllianzGI, om het stokje van Franck over te nemen voor de volgende fase in de evolutie van het platform. Ik ben ervan overtuigd dat hij over de juiste vaardigheden en inzichten beschikt om bij AllianzGI goed te gedijen.”

Als Global CIO Fixed Income zal Krautzberger rapporteren aan Deborah Zurkow en lid zijn van het Investment Executive Committee en de International Management Group van AllianzGI. Hij zal toezicht houden op het beheer van EUR 171 miljard1 aan vastrentende activa namens klanten over de hele wereld.

LFI

Author LFI

More posts by LFI