Skip to main content
Personal Finance

HealthTech Investor Summit brengt voor het eerst Europese ondernemers en beleggers samen

By EFI17 november 2023No Comments

De HealthTech Investor Summit in Brugge van 4-6 december is het eerste evenement dat de Europese gezondheidstechnologiesector verenigt. Deze unieke top brengt de grootste groep investeerders in gezondheidstechnologie ooit samen, met meer dan 50 aanwezige investeringsfondsen. Meer dan 70 healthtech en medtech bedrijven uit meer dan 10 Europese landen zullen hun innovaties presenteren. De vele paneldiscussies en ruime netwerkmogelijkheden met potentiële investeerders, clusters en partners zullen niet alleen de bedrijven inspireren die een pitch geven, maar iedereen die innovatie in de gezondheidszorg wil verbeteren. Het evenement wordt georganiseerd door Flanders Investment and Trade (FIT), samen met MEDVIA en BioWin (de Vlaamse en Waalse gezondheidsinnovatieclusters), en heeft als doel het hele Europese gezondheidstech-ecosysteem te versterken door de investeringsbehoeften van start-ups en scale-ups van over het hele continent te ondersteunen.

Europa investeert al lange tijd in een kenniseconomie en heeft een aantal van de sterkste farmaceutische en biotechclusters ter wereld. In vergelijking daarmee is de gezondheidstechnologiesector een veel jonger ecosysteem, dat meer aandacht en een financiële injectie nodig heeft om de digitale technologieën, apparaten en diagnostische oplossingen te ondersteunen die momenteel worden ontwikkeld door vernieuwers in onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en startende bedrijven. Als Europa voorop wil blijven lopen op het gebied van wereldwijde gezondheidsinnovatie, moet het belanghebbenden uit het hele ecosysteem samenbrengen en de financiering van toekomstige gezondheidsoplossingen vergemakkelijken.

De HealthTech Investor Summit wordt een essentieel evenement voor investeerders, innovators en iedereen die op zoek is naar inzichten in innovatie in de gezondheidszorg. Alle deelnemers aan het evenement kunnen verwachten deel te nemen aan een uitstekend programma van lezingen en panels, waar ze onschatbare informatie zullen krijgen van leiders uit de industrie over onderwerpen als:

  • Innovatieve financieringsmodellen en -opties in moeilijke tijden
  • Hoe je de impact op patiënten combineert met een succesvol bedrijfsmodel
  • Hoe een bedrijf opschalen en kansen grijpen in een internationale omgeving
  • Hoe clusters bedrijven kunnen helpen uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken door gezondheidstechnologie, biotech en biofarma te integreren

Ondernemers krijgen de kans om hun innovatie voor te stellen aan een select publiek van meer dan 50 Europese en Amerikaanse investeerders die actief op zoek zijn naar het volgende grote ding in gezondheidstechnologie. Zelfs als ze niet aan het pitchen zijn, kunnen ze ontmoetingen plannen met investeerders en één-op-één praten met andere deelnemers over financiering, mentorschap en strategische partnerschappen tijdens de vele netwerkgelegenheden van het evenement. Ook investeerders kunnen vruchtbare dagen verwachten, met Europees toptalent dat potentiële healthtech- en medtechproducten laat zien. Er zullen meer dan 70 bedrijven hun ideeën presenteren op het evenement (~50 start-ups en ~20 scale-ups) uit meer dan 10 verschillende Europese landen.

Het evenement vindt toepasselijk plaats in het hart van Europa, in de betoverende stad Brugge – een UNESCO werelderfgoed dat bekend staat om zijn historische charme, waar deelnemers de Belgische gastvrijheid (en bier) kunnen ervaren tijdens het conferentiediner en op het prachtige Winter Glow vakantiefestival.

Ga voor meer informatie en om u in te schrijven voor de HealthTech Investor Summit op 4-6 december in Brugge, België, naar de website: https://healthtechinvestorsummit.com/

EFI

Author EFI

More posts by EFI