Skip to main content

Shares ontvangt als eerste fintech een EU-vergunning voor aandelenhandel en cryptoregistratie in Frankrijk

Shares, de social trading app die beleggen toegankelijk maakt voor iedereen, is de eerste fintech die zowel een Crypto-registratie(PSAN) als een handelslicentie voor aandelen heeft ontvangen als beleggingsmaatschappij(PSI – Entreprise d’Investissement). Deze vergunningen werden respectievelijk afgegeven door de Autorité des Marchés Financiers (AMF) en de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR).

Shares komt binnenkort naar de EU-markt als de eerste sociale handelsapp en biedt zijn leden een nieuw platform om te beleggen in aandelen, exchange-traded funds (ETF’s) en cryptocurrencies.

Shares, dat al actief is in het Verenigd Koninkrijk en binnen een jaar meer dan 150.000 leden heeft, is een app voor mobiel beleggen die beleggen democratiseert door de kracht van de community. Leden kunnen informatie delen en leren van andere beleggers, waardoor ze met meer vertrouwen hun beleggingsportefeuille kunnen opbouwen.

Shares wil de toegangsdrempels voor beleggen verlagen. Op de app kunnen leden beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven vanaf € 1, cryptocurrencies kopen en de activiteiten, portefeuilles en prestaties van de andere leden in realtime volgen.

Leden kunnen er ook voor kiezen om zich in te schrijven voor de communities van meer ervaren beleggers, de zogenaamde ‘Premium Investors’, die door het platform worden geselecteerd. Deze beleggers willen hun abonnees opleiden en ondersteunen.

De Shares-app zal vanaf juli alleen op uitnodiging beschikbaar zijn voor de eerste leden.

Benjamin Chemla, CEO en medeoprichter van Shares, licht toe:

“We zijn verheugd met deze vergunningen: PSAN-registratie voor cryptocurrencies en PSI-licentie voor het handelen in aandelen en ETF’s. Dit is de beloning van een ijzersterke teamprestatie, waar we bijzonder trots op zijn. Shares staat nu onder toezicht van de Franse toezichthouder en dit markeert een beslissende stap in onze reis, en stelt ons in staat om onze EU-introductie in juli aan te kondigen door onze eerste leden uit te nodigen. Shares belichaamt een overtuiging die ons na aan het hart ligt: beleggen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen”. 


Over Shares

Shares, opgericht in 2021, is een neo-broker die een mobiele app aanbiedt waarmee leden kunnen beleggen in financiële producten zoals aandelen, ETF’s en cryptocurrencies en kunnen handelen en de activiteiten en beleggingen van andere gebruikers kunnen volgen. Sinds de oprichting heeft Shares drie kapitaalrondes van in totaal $90 miljoen gedaan bij Valar Ventures, het fonds van PayPal-oprichter Peter Thiel, naast Singular, Global Founders Capital en Red Sea Ventures om de ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk en Europa te versnellen. Later in het jaar sloten de twee zussen Williams zich aan als merkambassadeurs. Het bedrijf heeft nu 150 mensen in dienst in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Shares, dat al actief is in het Verenigd Koninkrijk, ontving in juni 2023 als eerste Franse neobroker de PSI- en PSAN-autorisaties van respectievelijk de Autorité des Marchés Financiers en de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Régulation.

Meer informatie vindt u op https://shares.io/

KFI

Author KFI

More posts by KFI