Skip to main content

Moeilijk cryptojaar 2022 was jaar om te bouwen bij Binance

Enkel 2022 highlights:

  • Registraties en licenties in 14 rechtsgebieden waarvan 6 in Noord-Europese rechtsgebieden.
  • Met de toetreding tot de Digital Chamber of Commerce toont Binance haar engagement om bij te dragen tot meer en betere regelgeving ter bescherming van de consument.
  • Met de vervijfvoudiging van het personeelsbestand in de beveiligings- en compliancediensten en aansluiting tot de National Cyber-Forensics and Training Alliance (NCFTA) blijft Binance actief inzetten op de bestrijding van slechte actoren in de sector.
  • Via meer dan 1000 educatieve artikels en 40 online en offline events in Europa zette Binance Academy in op het verhogen van de kennis over crypto, web3 en blockchain bij Belgische en Europese gebruikers.
  • Ondersteuning van de Belgische crypto-industrie door onder meer een significante investering in 3-tier security suite ontwikkelaar NGRAVE via de venture capital-tak Binance Labs

De aanvulling van het noodverzekeringsfond Secure Asset Fund for Users (SAFU) tot 1 miljard dollar moet zorgen dat gebruikers optimaal beschermd zijn bij extreme omstandigheden.

2022 was onmiskenbaar een moeilijk jaar voor de crypto- en blockchainindustrie waarin vaak de focus lag op negatieve gebeurtenissen zoals fraudezaken en faillissementen. Desondanks bleef het wereldwijde blockchain-ecosysteem achter ’s werelds grootste exchange vastberaden initiatieven ontplooien om het vertrouwen in de sector te versterken, haar gebruikers op te leiden en te beschermen en investeerde het verder in de ontwikkeling van ‘nuttige’ producten en diensten die het dagelijkse leven van gebruikers comfortabeler maken.

Ook in 2023 zal Binance blijven focussen op regulatie, vertrouwen, educatie en utility om duurzame groei in de sector te verzekeren.

Regulatie 

Binance is steeds een voorvechter geweest van betere en efficiëntere regulatie omdat het er van overtuigd is dat dit zal leiden tot een betere bescherming van de consument en het vertrouwen in de sector zal vergroten.

Goede regelgeving zal goed zijn voor crypto. Slechte regelgeving zal slecht zijn voor crypto. Het hebben van goede regelgeving die de consumenten beschermt is belangrijk voor de groei van de industrie.”Changpeng Zhao (CZ), CEO en oprichter van Binance

In 2022 ging Binance het gesprek aan met verschillende toezichthouders in heel de wereld. Dit leidde tot 14 registraties en licenties in verschillende Europese en internationale rechtsgebieden. In Europa verkreeg Binance registratie in Frankrijk, Spanje, Cyprus, Polen, Italië en Litouwen. Begin 2023 kreeg Binance ook goedkeuring om haar diensten aan te bieden in Zweden.

Binance voerde afgelopen jaar ook gesprekken met de Belgische toezichthouder FSMA maar een registratie is niet nodig omdat er geen fysieke vestiging is in ons land. ’S Werelds grootste cryptobeurs kan haar diensten in ons land cross-border aanbieden op basis van de registraties in andere Europese lidstaten.

Naast deze registraties is Binance’s toegetreden tot de Digital Chamber of Commerce, een toonaangevende handelsvereniging voor blockchain en cryptocurrency, een duidelijk bewijs dat Binance de sector vooruit wil helpen.

In 2022 vervijfvoudigde Binance ook haar personeelsbestand binnen haar veiligheids- en compliancediensten om zo een strikte naleving van nationale en internationale regelgeving te verzekeren en samen met de autoriteiten de strijd tegen fraude en slechte actoren binnen de sector aan te gaan. Binance’s engagement werd tevens bevestigd door de toetreding tot de Association of Certified Sanctions Specialists (ACSS), ’s werelds enige organisatie die zich inzet voor professionals op het gebied van sanctienaleving. Alle compliance-professionals binnen het sanctieteam, evenals de leidinggevenden op het gebied van het melden van witwassen, compliance-operaties en speciale onderzoeken binnen Binance, zullen een training met ACSS moeten volgen als onderdeel van het certificeringsproces.

Binance behandelde afgelopen jaar wereldwijd ruim 47.000 rechthandhavingsverzoeken en dit met een gemiddelde doorlooptijd van 3 dagen per verzoek.  

Vertrouwen herwinnen

Na een reeks schokkende faillissementen binnen de sector, die het sentiment van het publiek in de huidig moeilijke macro-economische omgeving niet verbeterden, ontplooide Binance een aantal initiatieven om het vertrouwen in de exchange en de industrie te herstellen en opnieuw op te bouwen. 

CEO en oprichter, Changpeng Zhao (CZ), bracht een kader van zes principes uit om een pad te bieden voor gecentraliseerde cryptobeurzen om het vertrouwen van gebruikers en toezichthouders terug te winnen. 

Als voorloper op het gebied van transparantie heeft Binance een proof-of-reservesysteem (PoR) gelanceerd dat iedereen kan gebruiken om te verifiëren dat de fondsen van gebruikers 1 op 1 worden aangehouden op Binance.

Het noodverzekeringsfonds Secure Asset Fund for Users (SAFU) werd weer aangevuld tot $1 miljard nadat de reserve ingevolge de algemene prijsfluctuaties was gedaald zodat Binance haar 128 miljoen gebruikers bij extreme gebeurtenissen zo goed mogelijk kan beschermen. 

Binance vindt het ook belangrijk om veelbelovende ontwikkelingen binnen de sector te ondersteunen. Via de venture capital-tak Binance Labs investeerde Binance wereldwijd $500 miljoen in web3- en crypto-innovatie. In België mocht 3-tier security suite ontwikkelaar NGRAVE alvast op steun rekenen.

Roy van Krimpen – Regional lead Benelux & Nordics bij Binance

“Iedereen in crypto wil veiligheid, maar verschillende mensen hebben verschillende oplossingen nodig. Ngrave biedt een hardware wallet met de hoogste beveiligingscertificering (EAL7) en blijft eenvoudig in gebruik. Binance begeleidt de Serie A ronde, terwijl NGRAVE de adoptie van crypto in België en daarbuiten zal stimuleren. Dit is een van Binance’s eerste stappen in het lokaliseren, ondersteunen en investeren in de Belgische blockchain industrie.” – Roy van Krimpen, Regional lead Benelux & Nordics bij Binance

Educatie

Binance ziet het ook als haar missie ervoor te zorgen dat haar gebruikers over de nodige kennis beschikken om zelfstandig beslissingen te nemen en kritisch naar de ontwikkelingen binnen de sector te kijken.

Via Binance Academy biedt ’s wereld grootste cryptobeurs inmiddels meer dan 1000 artikelen aan die consumenten wegwijs moeten maken in crypto, web3 en blockchaintechnologië.

Daarnaast werden er in 2022 in Noord-Europa 40 online en offline evenementen georganiseerd om de ontwikkelingen in de industrie te duiden en om in rechtstreeks contact te komen met de Binancian Community.

In juni van het afgelopen jaar streek Binance neer in Brussel voor een Meet Up waar CZ het woord nam. In september bracht Binance dan weer tal van sectoractoren samen om kennis en ervaring uit te wisselen en partnerships op te zetten tijdens de Binance Blockchain Week in Parijs.

Ook in 2023 blijft Binance inzetten op opleiding en training. Gisteren mocht Binance ongeveer 500 cryptogeïnteresseerde ontvangen in Bluepoint te Antwerpen waar Roy van Krimpen, Regional Lead Benelux & Nordics bij Binance, samen met Gwen Busseniers van CryptoSchool, Tim Dierckxsens de CEO van Venly en Jeremy Van Der Haegen, cryptojournalist bij Business AM, terugblikten op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en debatteerden over wat de web3-wereld in 2023 zal brengen.

Vandaag zorgde de Belgische leading cryptoladies Gwen Busseniers & Els Meyvaert er op vraag van Binance dan weer voor kennisoverdracht tijdens het eerste Binance ‘Women in Crypto’ event dat tevens in de koekenstad plaatsvond en waarvoor 70 dames in schreven.

Utility

Bij Binance gelooft men er ook sterk in dat de ontwikkeling van web3- en cryptotoepassingen die het dagelijkse leven van gebruikers makkelijker maken, bijdraagt tot echte waardecreatie die op termijn de cryptomunten en het daaraan verbonden ecosysteem stabieler moet maken. In 2022 is het gebruikersgeorienteerde product team van Binance dan ook sterk blijven inzetten op de ontwikkeling van veilige tools, producten en functionaliteiten.  

Binance Pay is hier een mooi voorbeeld van. In 2022 was het al mogelijk om via deze dienstverlening kosteloos met cryptomunten te betalen bij meer dan 9.000 handelaars wereldwijd.

In Europa waren er in 2022 ook 1,8 miljoen Binance Cards in omloop waarmee voor meer dan $2 miljard aan transacties werden gedaan.

Het jaar heeft de fundamenten van onze opkomende industrie getest en Web3-bedrijven ertoe aangezet harder hun best te doen en het beter te doen. Binance blijft bereid om de industrie te helpen en te coördineren om het vertrouwen te herstellen en een veilige basis te leggen om de volgende miljard crypto-gebruikers te verwelkomen. 

Ondanks Binance’s duizelingwekkende groei is het nooit vergeten waar het mee begonnen – het bouwen van een veilige, gebruiksvriendelijke ervaring met digitale activa. Hoewel er nog veel werk ligt, blijft Binance geloven dat als je doet wat goed is voor de gebruiker, 2023 een geweldig jaar wordt voor meer groei, adoptie en innovatie. Bij Binance zal de kernaanpak hetzelfde blijven: gebruikers op de eerste plaats zetten, innoveren en de industrie het goede voorbeeld geven. Meer weten? Lees snel het volledige Binance End-of-Year 2022 Rapport.

KFI

Author KFI

More posts by KFI