Skip to main content

Nederlandse cryptocurrency exchange Finst begint in België met de laagste tarieven op de markt en maximale veiligheid

  • Finst, het snelst groeiende cryptoplatform van Nederland, start vandaag haar internationale expansie door het platform open te stellen voor alle Belgische retailbeleggers
  • De exchange, gebouwd door het voormalige kernteam van online broker DEGIRO, geeft cryptobeleggers de kans om gebruik te maken van een unieke combinatie van transparantie, maximale veiligheid en de beste tarieven op de markt
  • Particulieren kunnen hun rekening in minder dan 5 minuten openen via Bancontact en investeren in een breed scala aan cryptocurrencies met ongelooflijk lage kosten van 0,15% per transactie.

Na de succesvolle lancering in Nederland eerder dit jaar, breidt de in Amsterdam gevestigde cryptocurrency exchange Finst zijn diensten uit naar België met dezelfde missie: beleggers helpen om kosten te besparen via een zeer veilig, betrouwbaar en transparant platform.

Finst is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB), en dankzij het zeer ervaren managementteam, brengt Finst de hoogste veiligheids- en transparantienormen in de industrie samen met hoogstaande dienstverlening.

Inspelen op de behoeften van zowel actieve traders als langetermijnbeleggers

Met een innovatief platform dat beschikbaar is op desktop en mobiel, is Finst het enige cryptoplatform dat voorziet in de behoeften van zowel actieve traders als langetermijnbeleggers. Via het platform kan u meer dan 40+ populaire cryptocurrencies kopen en verkopen in EUR met Bancontact, en beleggen via een unieke passieve oplossing: Crypto Bundels.

Crypto Bundels stellen beleggers in staat om met één klik een combinatie van de grootste cryptocurrencies te kopen en verkopen, met maandelijkse automatische herbalancering. Er zijn meerdere Bundels beschikbaar op het platform, zoals de top 10 of top 25 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie of sectorspecifieke Bundels, waaronder een Green Bundel met de meest milieuvriendelijke munten.

Hoogste veiligheids- en transparantienormen in de crypto-industrie

Naast het helpen van cryptotraders om aanzienlijke bedragen te besparen op elke transactie, biedt Finst ook de belangrijkste bron voor alle beleggers: gemoedsrust. In het licht van de recente onrust in de crypto-industrie, heeft Finst aanzienlijk geïnvesteerd in veiligheid en transparantie om de lat het hoogst te leggen in de hele sector. De beurs biedt ook eersteklas klantenondersteuning via chat, e-mail en telefoon, in het Frans, Nederlands en Engels.

Julien Vallet, CEO & medeoprichter: “Het cryptolandschap heeft veel verbeteringen nodig, die door de exchanges zelf moeten worden aangedreven. Enerzijds waren de kosten die retailbeleggers tot nu toe betaalden buitensporig hoog en vaak verborgen. Anderzijds zijn te veel beurzen niet transparant over hun activiteiten en bedrijfsstructuur. Dit moest veranderen, vandaar dat we Finst hebben opgericht. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

In tegenstelling tot veel platforms zijn we volledig transparant over onze kosten en verbergen we geen extra kosten in de spread en handelen we niet tegen onze klanten. Dit zorgt er niet alleen voor dat we de best mogelijke uitvoering bieden, maar het voorkomt ook potentiële belangenconflicten. We scheiden ook de activa van onze klanten van onze eigen activa en lenen ze niet uit aan derden of gebruiken ze op geen enkele manier. Dus zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met Finst zou gebeuren, zouden de activa van onze klanten veilig blijven in een apart vehikel dat lost staat van het faillissement.”

Om haar gebruikers maximale veiligheid te bieden, werkt Finst samen met ’s werelds toonaangevende wallet management provider Fireblocks, waar de exchange de munten van haar klanten bewaart. Al het geld wordt direct aangehouden bij de Nederlandse gereguleerde bank Bunq.

Grootste cryptocurrency platform in Europa binnen 5 jaar

Finst wordt gebruikt door duizenden beleggers in Nederland en is in korte tijd uitgegroeid tot het snelst groeiende cryptocurrency platform in haar thuismarkt. Na het voltooien van een overtekende startkapitaalronde van €4M geleid door het moederbedrijf van Deribit, een van de grootste cryptocurrency derivatenbeurzen ter wereld, versnelt Finst nu haar groei door uit te breiden naar nieuwe markten en nieuwe diensten te lanceren.

Vanaf deze zomer kunnen beleggers cryptocurrencies storten en opnemen en wordt het aanbod van beschikbare munten uitgebreid. Later dit jaar zal het bedrijf on-chain staking service lanceren, terwijl het zich blijft voorbereiden op zijn aanvraag voor een MiCA licentie, waardoor Finst zijn diensten in heel Europa kan aanbieden.


Over Finst

Finst is de snelst groeiende cryptocurrency exchange in Nederland en biedt een best-in-class investeringsplatform in combinatie met institutionele beveiligingsstandaarden en 82% lagere handelskosten. Finst wordt geleid door het ex-kernteam van DEGIRO en is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB). Finst wil het grootste en meest vertrouwde cryptocurrency platform in Europa worden door particuliere beleggers te laten profiteren van dezelfde mogelijkheden en tools als professionele handelaren. Voor meer informatie kan u terecht op www.finst.com.

KFI

Author KFI

More posts by KFI