Skip to main content

Onderzoek Binance onthult belangrijkste trends in crypto voor juni 2023

Brussel, 19 juni 2023 – Binance Research, de onderzoekstak van Binance, ’s werelds toonaangevende aanbieder van blockchain-ecosystemen en cryptocurrency-infrastructuur, presenteert met genoegen zijn nieuwste rapport over de belangrijkste ontwikkelingen op de cryptocurrency-markt in mei 2023. Deze analyse belicht de belangrijke gebeurtenissen en trends die het crypto-ecosysteem de afgelopen maand hebben gevormd.

Mei werd gekenmerkt door een reeks opmerkelijke gebeurtenissen in de cryptomarkt, waaronder macro-economische invloeden, een razernij rond meme coins en een aanzienlijke daling van de totale kapitalisatie van de cryptomarkt. Binance Research biedt waardevolle, onbevooroordeelde inzichten en analyses over de kwaliteit van de industrie en wil nieuwigheden overbrengen naar de cryptogemeenschap en hen helpen om ontwikkelingen in de crypto-industrie te begrijpen.

Een van de meest opvallende macro-economische factoren die de cryptomarkt beïnvloedde, was de onzekerheid rond het Amerikaanse schuldenplafond, die bijdroeg aan een daling van 6% in de kapitalisatie van de cryptomarkt – de sterkste daling van dit jaar.

In Azië waren er positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, wat wijst op een groeiende openheid voor blockchaintechnologieën. De publicatie door Beijing van een whitepaper voor Web3-innovatie en -ontwikkeling, samen met de aankondiging van Hong Kong om de detailhandel in cryptocurrencies toe te staan, illustreren de toenemende interesse van de regio in het omarmen van digitale activa.

Opmerkelijke bevindingen uit het rapport zijn onder andere de prestaties van verschillende segmenten binnen het crypto-ecosysteem. XRP kwam naar voren als de sterkste performer onder de top 10 munten op basis van marktkapitalisatie, terwijl DOGE en SHIB dalingen vertoonden ondanks de meme coin razernij. Het rapport onderzoekt ook de prestaties van de markten voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT’s) en biedt waardevolle inzichten in de totale vergrendelde waarde (TVL) en het handelsvolume voor deze sectoren.

Dit artikel is slechts een momentopname van het volledige rapport, dat meer inzichten en een analyse van de belangrijkste marktgrafieken van de afgelopen maand bevat. Klik hier om de volledige versie van dit rapport te lezen.

Daarnaast kun je andere diepgaande onderzoeken vinden en op de hoogte blijven van de laatste Web3 ontwikkelingen door de Insights & Analysis pagina op de Binance Research website te bezoeken.


Over Binance Onderzoek

Binance Research is de onderzoekstak van Binance, ’s werelds toonaangevende cryptocurrency exchange. Het team is toegewijd aan het leveren van objectieve, onafhankelijke en uitgebreide analyses en streeft ernaar om de thought leader in de crypto ruimte te zijn. Onze analisten publiceren regelmatig inzichtelijke thought pieces over onderwerpen gerelateerd aan, maar niet beperkt tot, het crypto-ecosysteem, blockchain-technologieën en de nieuwste marktthema’s.


Over Binance

Binance is ’s werelds toonaangevende blockchain-ecosysteem en infrastructuur voor cryptocurrency’s, met een financiële productsuite die qua volume de grootste beurs voor digitale activa omvat. Het Binance-platform, vertrouwd door miljoenen wereldwijd, wijdt zich aan het verhogen van de vrijheid van geld voor gebruikers, en beschikt over een ongeëvenaard portfolio van cryptoproducten en aanbiedingen, waaronder: handel en financiën, onderwijs, data en onderzoek, maatschappelijk goed, investeringen en incubatie, decentralisatie en infrastructuuroplossingen, en meer. Ga voor meer informatie naar: https://www.binance.com

KFI

Author KFI

More posts by KFI