Skip to main content

Dankzij de registratie van deze zes beleggingsfondsen kan de J. Safra Sarasin Groep nu een breed scala aan distributiepartners op de Belgische markt bedienen. Dit onderstreept de overtuiging van J. Safra Sarasin dat er een vraag is naar duurzame beleggingsoplossingen – met een focus op klimaat en de groene transitie – op de Belgische markt. ​

De zes fondsen die nu beschikbaar zijn voor openbare distributie in België zijn:

  • JSS Sustainable Equity – Green Planet (SFDR Art. 9): gelanceerd in 2007
  • JSS Sustainable Equity – Global Climate 2035 (SFDR Art. 9): gelanceerd in 1999
  • JSS Sustainable Equity – SDG Opportunities (SFDR Art. 9): gelanceerd in 2020
  • JSS Sustainable Equity – Global Dividend (SFDR Art. 8): gelanceerd in 2010
  • JSS Sustainable Bond – Euro Broad (SFDR Art. 9): gelanceerd in 2013
  • JSS Sustainable Multi Asset – Global Opportunities (SFDR Art. 9): gelanceerd in 1994

In de toekomst is J. Safra Sarasin van plan om het fondsengamma beschikbaar voor distributie in België verder uit te breiden als onderdeel van zijn plan om zijn aanwezigheid in de Benelux te vergroten.

Laurent Misonne, Head of Wholesale & Institutional Sales – Benelux, France & Nordics, J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management:

“Als vermogensbeheerder met meer dan 30 jaar ervaring in duurzaamheid zijn we bijzonder trots om onze expertise en beleggingsoplossingen te kunnen delen met beleggers in België.”

J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management

J. De vermogensbeheeractiviteiten van de J. Safra Sarasin Groep zijn gegroepeerd onder de merknaam J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management. Duurzaamheid zit in het DNA van J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management. Als toonaangevende vermogensbeheerder en pionier op het gebied van duurzaam beleggen sinds 1989 stelt J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management de belangen van beleggers voorop en bouwt het aan langetermijnrelaties met klanten. Als familiebedrijf is het haar missie om klanten in staat te stellen hun financiële en duurzaamheidsdoelen te bereiken door superieure beleggingsoplossingen te bieden via een uitgebreid gamma actief beheerde fondsen en mandaten. J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management is vastbesloten om haar leiderschap op het gebied van duurzaam beleggen te behouden. In 2020 lanceerde J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management een klimaatbelofte, met als doel een koolstofneutraal resultaat van het beheerd vermogen in 2035. Als onderdeel van Bank J. Safra Sarasin was het de eerste Zwitserse instelling die zich aansloot bij de Finance for Biodiversity Pledge. Het is ook een van de oprichters van zowel de United Nations Principles of Responsible Banking als de Principles of Responsible Investing.

J. Safra Sarasin Group – Duurzaam Zwitsers Private Banking sinds 1841

Als internationale groep die duurzaamheid hoog in het vaandel voert, heeft J. Safra Sarasin een solide basis met banken op meer dan 25 locaties in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Als wereldwijd symbool van traditie in private banking en vermogensbeheer legt de groep de nadruk op veiligheid en gecontroleerde conservatieve groei voor haar klanten. Eind december 2022 beheerde het bedrijf activa van klanten ter waarde van CHF 197,9 miljard, had het ongeveer 2.400 medewerkers in dienst en beschikte het over een eigen vermogen van CHF 6,2 miljard.

J. SAFRA SARASIN

Author J. SAFRA SARASIN

More posts by J. SAFRA SARASIN